YDÜ adını finale yazdırdı: 75-66

YDÜ adını finale yazdırdı: 75-66

Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş'ı 75-66 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi, finalde Bellona AGÜ'nün rakibi oldu

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında rakibi Beşiktaş’ı 75-66 yenerek finale yükseldi. YDÜ, kupa final maçında Bellona AGÜ ile mücadele edecek.

İzmir, Bornova Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçta, YDÜ, sert savunma göstererek periyotları 22-20, 48-35, 65-49 ve 75-66 önde bitirdi. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ilk iki dakika 5-7 geçildi. Siyah Beyazlılar savunmada Olcay Çakır ve Quanitra Hollingsvorth ikilisine çözüm bulamayınca YDÜ 5. dakikayı 13-9 önde geçti. Maçta üstünlüğünü sürdüren YDÜ ilk periyodu 22-20 üstün bitirdi.

 

Devreyi 13 sayı farkla önde kapadı

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Kayla McBride’ın basketiyle giren YDÜ, Beşiktaş’ta Stokes-Harding ikilisini durduramayınca skora denge geldi (25-25). Courtney Vandersloot’un üst üste basketleriyle oyunu önde götüren YDÜ, Olcay Çakır’ın da katkılarıyla son 5 dakikaya 35-31 üstün girdi. Pota altında Hollingsvorth’u iyi kullanan YDÜ, Courtney Vandersloot ve Kayla McBride’ın basketleriyle 18. dakikayı 42-31 üstün geçti. Kalan sürede skor bulan Beşiktaş’ın çabası sonuç vermedi ve YDÜ ilk yarıyı 13 sayı önde tamamlayarak soyunma odasına 48-35’lik skorla gitti.

 

Beşiktaş’ın çabası yetmedi

Üçüncü periyotta oyun üstünlüğünü elinde tutan YDÜ farkı 10 sayılarda tutmayı başardı. YDÜ’nün üstün olduğu periyotta 3:42’de 59-49 olan skor Bahar Çağlar’dan gelen serbest atışlar ve Olcay Çakır’dan turnikeden gelen isabetli sayılarla periyot 14 sayılık farkla 65-49’luk skorla tamamlandı. Maçta savunma direncini artıran YDÜ final periyoduna Beşiktaş karşısında önde girdi. Periyotta YDÜ’de Olcay Çakır 11 sayı ile katkı sağlarken, Bahar Çağlar orta mesafeli atışlarda etkili oldu. Quanitra Hollignsworht’un hücum ribauntlarında etkili olduğu YDÜ’de periyot sonunda maçta Bahar Çağlar 11 ribaunt, Courtney Vandersloot ise 7 asist kaydetti. Son periyodun ilk basketi Beşiktaş’tan geldi. YDÜ’nün atışlarda isabet bulamadığı bu bölümde oyuna hızlı giren Beşiktaş skoru 69-58 yaptı. Savunmada YDÜ’de Elin Eldebrink, Kayla  McBride, Quantira Hollingsvorth ve Courtney Vandersloot kontrol edilemeyince skor YDÜ üstünlüğü ile 75-62 oldu.  Kalan sürede Beşiktaş’ın çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 75-66 galip ayrılarak, adını finale yazdırdı. Böylece Türkiye Kupasında finalin adı Yakın Doğu Üniversitesi Abdullah Gül Üniversitesi oldu.

 

Finalde rakip AGÜ

YDÜ Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Türkiye Kupası final maçında Bellona Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşacak. Final maçı, 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 15:30’da İzmir, Bornova Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Maç, TRT SPOR ekranlarından naklen yayınlanacak. YDÜ finalde AGÜ’yü mağlup etmesi halinde Türkiye Kupası’nın sahibi olacak.

 

bjk-yakindogu-20170302-mvp-001.jpg

Vandersloot En Değerli Oyuncu Seçildi

YDÜ’de, dünyanın en iyi gardlarından olan 22 numaralı formayı giyen Courtney Vandersloot maçın değerli oyuncusu seçildi. Vandersloot maçta 16 sayı, 7 asist kaydetti.

YDÜ’de; Courtney Vandersloot 16 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Quanitra Hollingsworth 15 sayı, 6 ribaunt, Kayla Mc Bride 16 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Olcay Çakır Turgut 13 sayı, 2 ribaunt, 3 asist, Bahar Çağlar 6 sayı, 12 ribaunt, 5 asist, Elin Eldebrink 8 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile takımın öne çıkan isimler oldular.

 

Kalaycıoğlu: “Kupayla taçlandırmak istiyoruz”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan YDÜ Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil ederek YDÜ’yü kupa ile taçlandırmak istediğini söyledi. İki takımında tarihlerinde ilk kez final oynayacağını ifade eden Zafer Kalaycıoğlu, “Rakibimiz güçlü hem lig hem de burada Fenerbahçe’yi mağlup eden bir takım var karşımızda. Kadın basketbolunda kupa kazanmak çok önemli. Yakın Doğu Üniversitesi bugüne kadar hiçbir isteğimizi geri çevirmedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kupayı götürmek istiyoruz. Oyuncularımı da iyi mücadele ettiler onları kutluyorum. Galatasaray maçın yorgunluğu kendini gösterdi ama kazanmayı bildik. Kupa maçını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.