Yarı finalistler belli oldu

Yarı finalistler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalan takımlar belli oldu

A+A-

 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oldu. Real Madrid, Atletico Madrid, Monaca ve Juventus takımları yarı finale yükseldi

Ronaldo’lu Real Madrid, Bayern’i geçti: 4-2

Real Madrid, deplasmanda 2-1 yendiği Alman ekibi Bayern Münih ile seyircisi önünde karşılaştı. Bavyera ekibini uzatmada 4-2 yenen Real Madrid, yarı finale yükseldi. Mücadelenin ilk yarı golsüz tamamlandı. Bayern Münih, 51. dakikada Robben ile gole çok yaklaştı ancak Marcelo, topu kale çizgisinden çıkardı. Fakat bir dakika sonra penaltı kazanan Bayern, Lewandowski'nin atışı gole çevirmesiyle 1-0 üstünlük yakaladı. Madrid ekibi, Ronaldo'nun 76. dakikadaki golüyle skora denge getirdi ancak Ramos 78. dakikada topu kendi ağlarına gönderince Bayern Münih, 2-1 öne geçti. Vidal, 84. dakikada kırmızı kart görerek Bayern Münih'i 10 kişi bıraktı. 90 dakika, 2-1 Bayern Münih üstünlüğüyle bitince eşleşmenin galibini belirlemek için uzatmalara geçildi. Real Madrid’li Ronaldo, 105 ve 108. dakikada attığı gollerle takımını, 3-2 öne geçirdi. Asensio'nun 112. dakikadaki golü skoru belirledi ve maçı 4-2 kazanan son şampiyon Real Madrid, yarı finale çıktı.

-----------------------------

İngilizlerin peri masalı sona erdi: 1-1

Premier League'in son şampiyonu Leicester City'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki peri masalı çeyrek finalde sona erdi. İngiltere deplasmanında kaybetmeyen Atletico Madrid, turnuvada yarı finale yükselmeyi başardı. Atletico Madrid 26. dakikada genç orta sahası Saul Niguez ile öne geçerken ilk yarı bu skorla tamamlandı. İlk maçı Atletico kalesine isabetli şut atamadan tamamlayan Leicester City 61'de Jamie Vardy ile beraberliği yakalasa da turu getirecek skoru bulamadı. 1-1'lik sonucun ardından Atletico Madrid tur atlayan ekip oldu. Tarihinde böylelikle 6. kere yarı finale yükselen Atletico Madrid, Leicester City ile de Avrupa kupaları tarihindeki 4. eşleşmelerinde 3. kere elemeyi başardı.

----------------------------

Juve sürprize izin vermedi: 0-0

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı eleyen Juventus, yarı finale yükseldi. İspanyol temsilcisi Barcelona, deplasmanda 3-0 mağlup olduğu İtalya'nın Juventus takımını ağırladı. Sakatlığı süren milli futbolcu Arda Turan'ın 18 kişilik kadroda yer almadığı Barcelona, tüm çabalarına rağmen Juventus savunmasını geçemedi. Maçın 0-0 sona ermesiyle seyircisi önünde çıktığı son 15 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını da kazanan Barcelona'nın serisi de bitti. Juventus böylece yarı finalin yolunu tuttu.

-----------------------------

Monaco 13 yıl aradan sonra: 3-1

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'u saf dışı bırakan Monaco, yarı finale yükseldi. Fransa'nın Monaco takımı, Almanya'da 3-2 yendiği Borussia Dortmund ile sahasında karşılaştı. Borussia Dortmund, polisin, takım otobüsünü 20 dakika kadar durdurması nedeniyle stada geç geldi. Bu yüzden karşılaşma 5 dakika rötarlı başladı. Monaco, Mbappe'nin 3. dakikadaki golüyle maçın başında 1-0 üstünlük yakaladı. Fransız temsilcisi, Falcao'nun 17. dakikada attığı golle devreyi 2-0 önde tamamladı. Borussia Dortmund, Reus'un 48. dakikada gelen golüyle umutlansa da Monaco, oyuna sonradan giren Germain'in 81. dakikadaki golüyle maçı 3-1 kazandı. Bu sezon evinde oynadığı 7'nci Şampiyonlar Ligi maçında da yenilmeyen Monaco, 2003-2004 sezonunda finale çıktığından bu yana ilk kez yarı final bileti aldı.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.