Yabancı ve U21 tartışıldı

Yabancı ve U21 tartışıldı

Kulüpler Birliği üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği genel kurulda yabancı oyuncu sayısı ve 21 yaş altı oyuncu oynatma zorunluluğunu görüştü.

A+A-

KKTC Futbol Kulüpler Birliği, üye kulüplerle birlikte KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda genel kurul düzenledi. Genel kurulda yabancı oyuncu sayısı ve 21 yaş altı futbolcu oynatma zorunluluğu uygulaması masaya yatırıldı.

Yapılan toplantıda, futbolun geleceği tartışıldı. 15 Süper Lig, 4 de Birinci Lig kulüp temsilcisinin katıldığı toplantıda yabancı oyuncu sayısı ile U21 oyuncunun oynatılıp oynatılmaması tartışıldı ve tavsiye kararı olarak federasyona yazılı olarak verildi.

Birlik Başkanı Arslan Bıçaklı karar öncesi konuşmasına tüm kulüp başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek başladı. Bıçaklı’nın ardından söz alan KTFF başkanı Hasan Sertoğlu, buradan çıkacak sonucu kabul edeceğini ancak bunun 2 yıllık görev süresi içinde olacağının altını çizdi.

Daha sonra kulüp temsilcileri konuşmak için söz alarak kendi görüşlerini ortaya koydu.

 

Başkanlar ve temsilciler görüşlerini belirtti

Kulüpler Birliği eski başkanı Özel Tahsin yaptığı konuşmada yabancı oyuncu maliyetlerinin tartışılırken ne yazık ki gerçek verilerin ellerinde olmadığını, bundan dolayı da ekonomik olarak yabancı oyuncunun ucuz mu, pahalı mı tartışması yapıldığını belirtti.

Yenicami adına konuşan Ercan İbrahimoğlu ise yabancı oyuncu sayısının ayni kalmasından yana olduklarını belirtti.

Göçmenköy başkanı Ersan Karataş kulüp olarak Süper Lig’de yeni bir takım olduklarını ve yabancı sayısının sıfır, 21 yaş altı uygulamasının da devam etmesinden yana olduklarını belirtti

Çetinkaya adına konuşan Mehmetali Özgürgün yerli oyuncuların transfer piyasasının yüksek olmasından dolayı yabancı oyuncunun aynı kalmasından yana görüş belirterek. 21 yaş altı oyuncu sayısının üç olmasını istedi.

Baf Ülkü Yurdu adına konuşan Mehmet Kadri yabancı sayısının sıfır olmasından yana olduklarını, U21 uygulamasının devam etmesi inancını taşıdığını belirtti.

Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt maç esnasında sahada cambazlık yapmak istemedikleri için 21 yaş altının kalkmasından yana olduklarını ifade etti. Bozkurt, yabancı oyuncu konusunda ise “Futbol bir görsel şov ise biz buna hazırız. Yabancı oyuncu bize seyirci, taraftar kazandırır o nedenle ayni kalsın” dedi.

Merit Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel ise “21 yaş altı oyuncu sayısı teşvik edilsin. Biz üç yabancıdan yanayız ancak düşecekse sıfır olsun” açıklamasını yaptı.

Küçük Kaymaklı Başkanı Akay Aşina “Başkan olduktan sonra yerli oyuncu transfer piyasasını gördükten sonra yabancı oyuncu kalsın diyorum. 21 yaş altı da teşvik edilsin” görüşünü belirtti.

 

Alınacak kararın iki yıl uygulaması kabul edildi

Konuşmalar sonrası açık olarak yapılan oylamada kararın 2 yıl süre ile uygulanmasını oy birliği ile kabul ederken, Cumartesi günü de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu iki yıllık planlamayı açıklayacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kulüpler yabancı oyuncu ve U21 oyuncu sayısı yazılı olarak Kulüpler Birliği yönetimine verdi.

Yapılan değerlendirmede yabancı oyuncu konusunda kulüpler 2 veya 3 yabancı oyuncu konusunda ağırlıklı olarak görüş belirtti.

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.