“Verilen sözlerin takipçisi olacağız”

“Verilen sözlerin takipçisi olacağız”

Akdoğan Belediye Başkanı İbrahim Latif, Özgürlük Stadı’nın yapılacak yatırımlar nedeni ile Spor Dairesi’ne devretmeyi kabul ettiklerini açıkladı.

A+A-

Akdoğan Belediye Başkanı İbrahim Latif, Akdoğan Özgürlük Stadı’nın protokol iptal edilerek Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi’nin kullanımına verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Latif, açıklamasında “Özgürlük Stadyumu’nu günümüze kadar hiçbir bakım, onarım ve idamesini yapmayan asıl sahibi Spor Dairesi’ne devretmeyi kendimize görev olarak bildik. Akdoğan’a ve bölgemize yapılacak her türlü yatırımın beldemize, dolayısıyla çocuklarımıza ve gençlerimize kazanım olacağı düşüncesiyle devrettiğimizi kamuoyuna bildiriyoruz. Spor Dairesi’nin vermiş olduğu sözlerin de takipçisi olacağımızı belirtiriz” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama

Yapılan açıklama şu şekilde: “Akdoğan Belediyesi sınırlarında olan “Özgürlük Stadyumu” 29/12/2015 tarihinde imzalanan ve 01/01/2016 tarihinden itibaren yürürlüğe giren protokol gereği Belediyemizin kullanımına ve işletmesine verilmiştir.

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi’nin kullanımında olan Özgürlük Stadyumunun Protokol öncesi durumu atıl vaziyette, çöplüğü andıran, zeminin tamamen kuruduğu ve kullanılmaz bir halde olduğunu bilgilerinize fotoğraflarla getiririm. Yıllarca sahada görevli personeller olmasına rağmen herhangi bir sulama, bakım, onarım veya temizlik yapılmadığı tüm belde ve bölge halkı tarafından bilinmektedir.

Spor Dairesi’nin sahaya sulama amaçlı yatırım yapmasına rağmen zeminin çimlenmesi ve gelişmesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Saha, hayvan otlatılan, neredeyse ekip biçilmeye başlayan bir yer haline dönüşmüştü.”

 

“Belde ve bölge takımlarının yardım istemesi ile sahayı üstlendik”

“Belde ve bölge takımlarımızın belediyemizden yardım istemeleri nedeniyle sahanın bakım ve onarım sorumluluğunu üstlendik. İlk olarak geniş kapsamlı temizlik çalışmaları ile işe başladık. Daha sonra yıkılan çevre duvarları, kırılan kapılar, hakem odası, soyunma odaları, tuvaletleri ve Spor Dairesi tarafından yeni yapılan futbolcu soyunma odalarının duşları, tuvaletleri, su tesisatları bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz halde iken tamirlerini gerçekleştirdik. Zeminin ıslahı için yeniden ekim yaparak çimlendirmeyi yaptık. Uzun süren çalışmalarımızdan sonra Özgürlük Stadyumu’nu Akdoğan’a ve bölge takımlarımıza antrenman ve müsabaka yapabilme olanağı sağladık. Sahanın tüm çevresindeki tellerin harabe halinde olmasından dolayı tümünü daha dayanıklı tellerle değiştirdik. Stadyumda meydana gelen adli olayların önüne geçebilmek için 24 saat takip amaçlı kamera sistemi yerleştirdik. 2018-2019 yılı futbol sezonlarında Özgürlük Stadyumu’nda Akıncılar Spor Kulübü, İncirli Spor Kulübü ve Mesarya Spor Kulübü resmi maçlarını, genç takımı maçlarını ve antrenmanlarını oynamış ve halen oynamaya devam etmektedirler.

Hal böyle iken Başbakanlık tarafından, yakın bir zamanda Belediye ile yapılan sözleşmenin, tamamen siyasi nedenlerden dolayı belediyemizin sahaya gerekli yatırımları yapmadığı, bakımsız ve atıl vaziyette bırakıldığı iddia edilerek feshedildiği tarafımıza resmi yazı ile bildirilmiştir.”

 

“Yapılacak yatırımlar nedeni ile stadı devretmeyi kendimize görev bildik”

“Yaşanan bu süreçte Spor Dairesi’nden gelen yetkililer sahanın zeminini sentetik çim ve etrafını da tartan pist yapacaklarını ve stadyuma çeşitli yatırımlar yapacaklarını söylediler. Akdoğan Belediyesi olarak stadyuma yapılacağı iddia edilen bu yatırımların önünü açmak adına bugünden itibaren Özgürlük Stadyumu’nu günümüze kadar hiçbir bakım, onarım ve idamesini yapmayan asıl sahibi Spor Dairesi’ne devretmeyi kendimize görev olarak bildik. Akdoğan’a ve bölgemize yapılacak her türlü yatırımın beldemize, dolayısıyla çocuklarımıza ve gençlerimize kazanım olacağı düşüncesiyle devrettiğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

Bizler Belediye olarak üstümüze düşen görevleri layıkıyla yaptığımızı biliyoruz. Spor Dairesi’nin vermiş olduğu sözlerin de takipçisi olacağımızı belirtiriz. SÜRECİ TAKİP EDERKEN KAMUOYUNU DA SÜREKLİ BİLGİLENDİRECEĞİMİZİ TAAHHÜT EDER YAPILACAK ÇALIŞMALARDA BAŞARIYA ULAŞILMASINI DİLİYORUZ.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.