Üniversiteler Avrupa için yarışacak

Üniversiteler Avrupa için yarışacak

Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu (EUSA) üyesi olan KKTC Üniversite Sporları Federaysonu, 2018 – 2019 eğitim döneminde 17 branşta organizasyon yapacak, başarılı okullar Avrupa’da mücadele edecek.

A+A-

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversite Spor Oyunları kasım ayı itibari ile başlıyor. Oyunlar bu yıl farklı bir anlam taşıyor. Bir süre önce Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) üyesi olan KKTC Üniversite Sporları Federasyonu, ülkemizde düzenleyeceği 17 branşın 12’sinde başarılı olacak olan okulları EUSA organizasyonlarına katılmasını sağlayacak.

 

Kınacı: “Öğrenciler arası spor yapma, tanışma ve kaynaşma amaçlanıyor”

Yeni eğitim yılı öncesinde KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Kınacı yazılı bir açıklama yaparak bilgi verdi. Kınacı’nın açıklaması şu şekilde: “KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 2018-2019 Eğitim Yılı Üniversite Spor Oyunları Kasım ayında başlıyor. Üniversite adası olan ülkemiz 100,000’nin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu bağlamda federasyonumuz düzenlemiş olduğu bu yarışmalarda adamızda eğitim gören bu öğrencilerin spor yapmaları ve diğer üniversite öğrencileri tanışma ve kaynaşmaları amaçlanmaktadır. Üniversite oyunları düzenlenirken ülkemizde yer alan üniversite kampüslerinde bu oyunların yapılması planlanmakta olup büyük bir kısmı bu şekilde yapılmaktadır.”

 

“Üniversitelere Avrupa’da yarışma olanağı sağlandı”

“Bununla birlikte 2018 yılında Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) ile yapılan üyelik görüşmeleri sonuçlanmış ve üniversitelerimizin burada yarışmasına olanak sağlanmıştır. Bunun sonucu olarak ilk kez yaz aylarında Girne Amerikan Üniversitesi Portekiz’de yapılan Avrupa Üniversite Oyunlarında Kürek branşında yarışarak bir ilki gerçekleştirmiştir. Yine uzun yıllardır ülkemizde Futsal branşında faaliyet yapan ve bu sporun ülkemizde yaygınlaşmasına en büyük etken olan Federasyonumuz ile Futbol Federasyonu işbirliği yaparak Üniversite Oyunlarında Futsal branşında şampiyon olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Futsal Şampiyon Kulüpler kupasında ülkemizi temsil etmesini sağlayarak bir başka açılımın yapılmasına olanak sağlamıştır. Tüm bu dış açılım imkanları uzun yıllardır bu konuda sıkıntı yaşayan ülke gençliğimiz için bir nefes ve heyecan olmuştur.”

 

“Üniversiteler ülke tanıtımına katkı koyacaklar”

“Bu yıl Üniversite Spor Oyunlarını hem Türkiye hem de EUSA faaliyet programı ile paralel bir şekilde yapılması planlanmıştır. Geçen yıl Üniversite Spor Oyunlarında şampiyon olan üniversitelerimiz bu yıl EUSA’nın düzenleyeceği şampiyonalara katılma hakkı elde etmişlerdir. Bu şampiyonalarda özelde kendi üniversitelerini temsil ederken genelde ise ülkemiz tanıtımına katkı koyacaklardır.”

 

“Branşlara katılımın artması sevindirici”

“Bu yıl 17 branşta yapılması planlanan Üniversite Spor Oyunlarında katılımın gecen yıllara göre artmış olması bizler adına sevindiricidir. Bu yıl hizmete giren federasyon binamız ve personelimiz ile artık daha kurumsal bir yapıya kavuşan federasyonumuz üniversitelerimize birçok yenilik ve kolaylık sağlamak adına çalışmalarını sürdürmektedir.”

 

“Sponsor bulma en büyük eksiklik”

“Tüm bunların ışığında 2018-2019 eğitim yılı Üniversite Spor Oyunlarında en büyük eksiklik olarak böyle büyük bir organizasyona sponsor bulamamak en büyük eksikliğimiz olarak görülmektedir. KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu olarak 2018-2019 Eğitim yılı Üniversite Spor Oyunlarının tüm üniversitelerimize hayırlı olmasını diler. Üniversite Spor Oyunlarında görev alan herkese başarılar dileriz.”

 

Branşlar

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 17 branş düzenleniyor. Bu branşlar yapılan açıklama ile atletizm, badminton, basketbol, bilardo, bisiklet, bowling, darts, eskrim, futbol, futsal, güreş, hentbol, masa tenisi, satranç, tenis, voleybol, yüzme ve 3x3 basketbol olarak duyuruldu. EUSA faaliyet programında yer alan branşlar ise badminton (Lodz, Polonya), basketbol (Poznan, Polonya), 3x3 basketbol (Porto, Portekiz), plaj voleybolu (Koper, Slovenya), satranç (Budapeşte, Macaristan), futbol (Madrid, İspanya), futsal (Braga, Portekiz, hentbol (Bydgoszcz, Polonya), plaj voleybolu, masa tenisi (Camerino, İtalya), tenis (Podgorica, Karadağ), voleybol (Sırbistan) olarak duyuruldu.

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.