“Ülkemdeki insanları gururlandırabildiğim için çok mutluyum”

“Ülkemdeki insanları gururlandırabildiğim için çok mutluyum”

Kuzey Kıbrıs Rallisi’ni kazanan Deniz Fahri, YENİDÜZEN’e çok özel açıklamalarda bulundu.

A+A-

Halit Dağ

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Rallisi’ni kazanma başarısı gösteren Deniz Fahri, “Ülkemde insanları gururlandırabildiğim için çok mutluyum” dedi. Co-pilotu Bahadır Gücenmez ile BC Vision Motorsport adına Skoda Fabia R5 araçları ile yarışan Fahri, önlerinde Türkiye pilotlarının ezbere bildikleri etapları olan Eskişehir rallisi olduğunu, burada hedefinin bitişi görmek olduğunu belirtti.

 

Fahri: “Ufak şanssızlıkla yarışa 7 saniye geride başladık”

Kuzey Kıbrıs Rallisi ile ilgili görüşlerini aktaran Deniz Fahri, “Yarışa seyirci etabında ufak bir şanssızlıkla 7 saniye geride başladık. 2. gün hata yapmadan bu arayı kapatmamız gerekiyordu. 7 saniye küçük bir fark gibi gözükse de bazı etaplarda birbirimize 3-5 salise kadar yakın oluyorduk, bu yüzden hata payı olmaması gerekiyordu” dedi. Fahri, “2. gün farkı kapatıp kazanmak için start aldık ve 5 etap geçtikten sonra farkı 4 saniyeye kadar indirebildik” açıklamasını yaptı.

 

“Kıbrıs’ta yarış kazanmak benim için çok ayrı bir yere sahip”

Yarışın 3. günü ise sorunsuz bir yarış geçirerek farkı kapatıp 9 saniye öne geçtiklerini ve yarışı kazandıklarını belirten Fahri, “Kıbrıs’ta yarış kazanmak benim için çok ayrı bir yere sahip. Kendi ülkemde insanları gururlandırabildiğim için çok mutluyum. Aynı zamanda takım olarak da ilk 2’de olmamız beni ayrı mutlu eden faktörlerden oldu” ifadelerini kullandı.

 

Eskişehir’de hedef yarışı tamamlamak

Önümüzde Eskişehir Asfalt Rallisi var. Yaklaşık 10 yıldır değişmeyen etaplar, kemikleşmiş bir yarış...” diyen Fahri, “Türkiye pilotlarının deyim yerindeyse ezbere bildikleri etaplar! Bu yüzden önceliğimiz kazanmak yerine, finiş görüp puan kazanmak olacak” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.