UKÜ'de sporun insan yaşamındaki önemine değinildi

UKÜ'de sporun insan yaşamındaki önemine değinildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3. Kariyer Günleri ve Fuar etkinliğinde Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Nevzad Denerel “Sağlıklı Yaşam” adlı sunumu ile öğrencilerle buluştu.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3. Kariyer Günleri ve Fuar etkinliğinde Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Nevzad Denerel “Sağlıklı Yaşam” adlı sunumu ile öğrencilerle buluştu.

Dr. Nevzad Denerel, konuşmasında sporun insan yaşamındaki önemine değinerek, kendi kariyer gelişim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyulan sportif aktiviteler hakkında bilgi veren Dr. Denerel, sporun günümüzde gelişen teknoloji ile insan hayatında yeterli derecede yer almadığını kaydetti.

Spor hekimi olarak sadece futbolcu ile ilgilenmenin yeterli olmadığını aktaran Dr. Denerel, futbolcuların moral motivasyonunu üst düzeyde tutabilmek adına ailelerin sağlığı ile de aynı şekilde ilgilenilmesinin önemine değindi. Toplumun spor hekimliğini sadece sporcuların yaralanması ve sakatlıkları ile ilgilenme şeklinde algıladığına dikkat çeken Denerel, “Spor hekimliği çok daha geniş bir şekilde ele alınmalı” dedi.

 

Denerel: “Olumsuzluklarda ilk hedef spor hekimleri olur”

Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Denerel, doktor olarak hep merkezde olduklarını belirterek, yönetici-futbolcu-gazeteci-antrenörler ile kendi sağlık ekibinin tümünü dengeli bir şekilde tutulması gerektiğini sözlerine ekledi. Herhangi bir olumsuzlukta ilk hedefin de ister istemez spor hekimleri olduğunun altını çizen Denerel, “En zayıf halka olmak kaçınılmaz” dedi. Sporun içinden geliyor olmasının bu konuda kendisine avantaj sağladığını vurgulayan Dr. Nevzad Denerel, sporcular ile iletişim, onları yeterli derecede anlayabilme gibi durumlarda kendini bir adım önde gördüğünü belirtti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sekan Abbasoğlu tarafından Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Nevzad Denerel’e plaket takdimiyle son buldu.

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.