UKÜ adını finale yazdırdı: 33-32

UKÜ adını finale yazdırdı: 33-32

Yaşama Sporla Bağlan Büyük Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde UKÜ finale yükseldi

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen Yaşama Sporla Bağlan Büyük Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde ilk finalist Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi oldu.

Ligin 9’uncu ve son haftasında UKÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi, Necati Taşkın Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta UKÜ rakibini tek sayı farkla 33-32 yenerek puanını 9 yaptı ve averajla ligin normal sezonunu ilk sırada tamamladı.

Üç takımın mücadele ettiği ligde normal sezonu lider bitiren ekip statü gereği doğrudan finalde yer almaya hak kazanıyor. UKÜ de normal sezonu lider bitirerek finale yükseldi.

 

DAÜ ile YDÜ final için ön eleme oynayacak

DAÜ ikinci olarak sezonu tamamlarken, YDÜ üçüncü olarak sezonu noktaladı. Bu iki ekip finale yükselebilmek için ön eleme oynayacak. Kazanılmış iki maç esasına göre oynanacak olan ön elemeye DAÜ 1-0 önde başlayacak. Ön eleme ilk maçı 20 Mayıs Pazartesi günü RA 25 Spor Salonu’nda saat 20.00’de oynanacak. DAÜ galip gelmesi halinde finalde UKÜ’nün rakibi olacak. YDÜ kazanması halinde seri 1-1 olacak ve finale yükselecek takım 24 Mayıs Cuma günü Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda saat 19.30’da oynanacak karşılaşmada belli olacak.

 

SALON: Necati Taşkın Spor Salonu

HAKEMLER: Ülviye Beşe, Halim Güdenoğlu

UKÜ: Betül (1), Petek (3), Hatice, Sevilay (1), Aysel (10), Ajda (11), Neslihan, Sonuç, Biray, Ayşe (4), Nazlı, Meryem, Aleyna (3), Ülgen, Deniz

YDÜ: Özlem, Havva (7), Nisanur, Çağla, Emine (5), Beliz (3), Hicran, Aysu (5), Cansın 83), Begüm, Büşra (1), Rukiye (5), Dilek, Sibel (3), Meve, İrem

SONUÇ: 33-32 (16-15)

 

Fotoğraf: Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.