UFÜ, Mustafa Denizli’yi ağırladı

UFÜ, Mustafa Denizli’yi ağırladı

Türk futbolunun başarılı ve ünlü teknik direktörü Mustafa Denizli, Uluslararası Final Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ve futbolseverlerle söyleşi gerçekleştirdi.

A+A-

Türk futbolunun başarılı ve ünlü teknik direktörü Mustafa Denizli, Uluslararası Final Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ve futbolseverlerle söyleşi gerçekleştirdi. Uluslararası Final Üniversitesi Konferans Salonu’nda “Türkiye ve KKTC’de Futbolun dünü, bugünü, yarını” konulu sohbet toplantısında sporseverlerle bir araya gelen Denizli, futbol ile ilgilenen gençlere, çok çalışmalarını tavsiye etti. Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Hasırcı’nın yönettiği söyleşide, Hasırcı, öncelikle Denizli’nin profesyonel kariyeri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Konuklarla futbol dünyasındaki anılarını paylaşan Denizli, yöneltilen soruları da cevapladı.

 

Denizli, dünya, Türkiye ve KKTC futbolunu değerlendirdi

Başarılı futbolculuk kariyerinin ardından, Türkiye’nin çeşitli futbol takımlarında teknik direktörlük yapmış, Süper Lig takımlarından, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlarla şampiyonluk yaşamış başarılı teknik direktör Mustafa Denizli, Uluslararası Final Üniversitesi’nde, gerçekleştirilen söyleşide, kariyerinin başlangıcından bu güne anılarını paylaştı. Uluslararası Final Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra, KKTC futboluna hizmet veren teknik direktörler ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında Denizli, konuklardan gelen soruları da yanıtladı. Denizli, gelen sorulara verdiği yanıtlarla, Dünya, Türkiye ve KKTC futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Denizli, altyapının önemine vurgu yaptığı konuşmasında, günümüz futbol anlayışında altyapıya gereken önemin verilmediğini, gereken kaynağın ayrılmadığınım ifade ederek, futbol kalitesinin artırılması için altyapının güçlendirilmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Farklı ülkelerde teknik direktörlük yaptığı yıllardaki anı ve deneyimlerini de paylaşan Denizli, özellikle Alemania Achen’i çalıştırırken Alman Futbolu’nun ve disiplininin çok üst düzeyde olduğunu gözlemlediğini dile getirdi. Denizli, bir turist olarak dahi gitmek istemediği İran’a bir günlüğüne de olsa gittiğinde oradan çok etkilendiğini ve üç yıl kalarak İran’da güzel şeyler yaptığını anlattı.

 

Denizli, gençlere tavsiyelerde bulundu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin yönelttiği sorular çerçevesinde futbol ile ilgilenen gençlere tavsiyelerde bulunan Denizli, kendine güven ve çok çalışmanın önemine dikkat çekti. Denizli, futbolda başarılı bir oyuncu ve teknik direktör olabilmek için öncelikle kişinin güvensizliklerinden arınması, eksik yönlerini güçlendirmek için yılmadan çalışması gerekliliğine vurgu yaptı. Futbolun tekrar gerektiren bir spor olduğunu belirten Denizli, başarılı bir futbolcu olabilmek için tekrarın çok önemli olduğunu söyledi. Her fırsatta gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Denizli’ye söyleşi sonunda Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından plaket taktim edildi.

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.