“Turnuvanın en iyisi bizdik…”

“Turnuvanın en iyisi bizdik…”

Milli takımın teknik direktörü Borataş CONIFA 2018 Dünya Kupası’nı değerlendirdi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

KKTC A Milli Futbol Takımının teknik patronu Mustafa Borataş, turnuvayı YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Deneyimli teknik adam, kupayı alamadıkları için üzgün olduklarını ancak, takımın bir şampiyon gibi mücadele ettiğini söyledi.  Borataş, gerek oyun anlamında, gerekse alınan sonuçlar anlamında en iyi takımın milli takım olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Borataş: “Ortamımız çok uyumluydu”

A Milli futbol takımının teknik direktörü Mustafa Borataş, yaklaşık 1 aylık süre içerisinde takımın birlikte çalıştığını aktararak, bu sürenin kısa olmasına rağmen, gerek saha içerisinde, gerekse saha dışında takımın büyük bir uyum içerisinde olduğunu söyledi. Uyum açısından son yıllarda çalıştırdığı en iyi takımın milli takım olduğuna işaret eden Borataş, bu süreçte hazırlık maçı yapamamalarına rağmen turnuvada çok iyi bir performans gösterdiklerini ifade etti. Grup maçlarının takım için hazırlık maçı niteliğinde olduğunu aktaran deneyimli teknik adam, birbirinden zor karşılaşmalar oynadıklarının altını çizdi. Özellikle Karpatalya ve Padania takımlarının kadrolarında birden çok profesyonel oyuncu olduğunu aktaran Borataş, iki takımada saha içerisinde yenilmediklerine vurgu yaptı.

BORATAŞ: “ŞAMPİYON GİBİ MÜCADELE ETTİK”… Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Borataş kupayı alamadıkları için üzgün olduklarını ancak, takımın bir şampiyon gibi mücadele ettiğini söyledi.  Borataş, gerek oyun anlamında, gerekse alınan sonuçlar anlamında en iyi takımın milli takım olduğunu belirtti

 

“İyi yolda gidiyoruz…”

CONIFA Dünya Kupası’nda Karpatalya ile oynadığımız ve penaltı atışları sonrasında 3-2 kaybettiğimiz maçın ardından gördükleri manzaranın kendilerini gururlandırdığını aktaran teknik direktör Mustafa Borataş,  Kuzey Kıbrıs milli takımının ayakta alkışlandığını dile getirdi. Mustafa Borataş; “Turnuva boyunca Londra Türk Toplumu ve Londra Masterleri’nden oluşan yaklaşık 4 bin kişi bizleri yalnız bırakmadı. Federasyon bir dediğimizi iki etmedi ve büyün olanakları bize sundu. Hem Londra Türk Toplumu ile Londra Masterleri’ne, hem de federasyonumuza buradan teşekkür ediyorum. Final maçının tamamlanmasıyla Karpatalya’nın hocası yanıma gelip, bana ‘sizin takımınız bizden çok iyi, bu turnuvayı kazanmayı en çok siz hak ediyordunuz’ demesi ve sonrasında bizleri ayakta alkışlamaları bizi gururlandırdı.  Turnuva boyunca Avrupa medyasının bizleri takım etmesi de bizim için ayrı bir gurur verici noktaydı. Belki şampiyon olamadık ama gönüllerin şampiyonu olmayı başardık. Gerek oyun anlamında, gerekse alınan sonuçlar anlamında en iyi takım bizdik. Demek ki iyi yoldayız ve işimizi doğru yapıyoruz” dedi.

“ELBET DÜNYA SESİMİZİ DUYACAK”… Borataş: “CONIFA, bizim durumunda olan ülkeler için iyi bir organizasyon, bunun değerini bilmeliyiz. Daha iyisini elbette isteriz ancak bu noktada da en iyisi bu. Elbet bir gün dünya bizim sesimizi de duyacak ve Kıbrıslı Türkler olarak biz de diğer toplumlar gibi bu güzelliklerden yararlanacağız”

 

“Bu noktada CONIFA bizim için çok iyi…”

Ülkemizde CONIFA’nın düzenlediği organizasyonların geçmiş yıllarda da eleştirildiğini aktaran Mustafa Borataş, ülke olarak bulunduğumuz noktada sportif açıdan en önemli organizasyonun bu olduğunu söyledi. Borataş; “Geçmiş yıllardan beri bu konu hep eleştirilir. Eleştirilere elbette saygımız var ancak UEFA bize ‘gelin oynayın’ dedi de biz mi gitmedik? CONIFA, bizim durumunda olan ülkeler için iyi bir organizasyon, bunun değerini bilmeliyiz. Daha iyi yerlerde olmayı elbette isteriz ancak bu noktada da en iyisi bu. Sabırlı olup daha çok çalışmamız, bu tip organizasyonlara daha fazla katılmamız lazım. Elbet bir gün dünya bizim sesimizi de duyacak ve Kıbrıslı Türkler olarak biz de diğer toplumlar gibi bu güzelliklerden yararlanacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Altyapıya daha çok önem vermeliyiz”

Milli takım teknik direktörü Mustafa Borataş, altyapılara daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. Deneyimli teknik adam; “Çocuklarımıza küçük yaşta ülkemiz futbolunu aşılamak, alt yapı açısından çok önemli bir durumdur. Son dönemde alt yapıya önem veren birçok kulübümüz var ancak bunu daha iyi koşullarda, daha çok yapmamız gerekiyor. Hepimize bu konuda çok büyük görev düşüyor. Futbolumuzun ilerleyen yıllarda daha iyi yerlere geleceğine inancım tamdır” değerlendirmesini yaptı.

Bu haber toplam 2307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.