Transferde hızlı adımlar…

Transferde hızlı adımlar…

Süper Lig kulüplerinin bazıları şu ana kadar önemli transferler yaptı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de saha içerisindeki yeni sezon hazırlıkları Temmuz ayında başlayacak. Şu anda, yeni sezon çalışmalarını masa başında yürüten bazı takımlar, transferde hızlı adımlar atıyor. Baf Ülkü Yurdu, Doğan Türk Birliği, Mağusa Türk Gücü, Gençlik Gücü, Yenicami ve Cihangir gibi ekipler transfer dönemine hızlı girerken, diğer Süper Lig ekipleri sessizliğini koruyor.

 

Doğan Türk Birliği’nden 4 isim…

Yeni sezonda yine üst sıraları hedefleyen bir kadro kurmak isteyen Girne ekiplerinden Doğan Türk Birliği, transferde oldukça yoğun bir hafta geçirdi. Sarı lacivertli ekip, Bayram Anday, Felix Obada, Sercan Demirman ve Cemal Yaşınses’i renklerine bağlayarak gücüne güç kattı.

 

Mağusa Türk Gücü kaleyi sağlama aldı

Süper Lig’de yeni sezonda başarıyı hedefleyen bir diğer ekip olan Mağusa Türk Gücü, transfer konusunda oldukça yoğun bir hafta yaşadı. İlk olarak Türkkan Delideniz’e teşekkür eden Mağusa Türk Gücü, kalesine Yusuf Yontar ve Ufuk Şimşek gibi deneyimli isimleri kadrosuna kattı. Mağusa Türk Gücü daha önceden altyapısından yetiştirdiği ancak geçen sezon Maraş forması giyen Orhan Kalaycı’yı da yeniden takıma kazandırmıştı.

 

Baf Ülkü Yurdu gençlere ağırlık verdi

Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu da yaz dönemine hızlı başlayan takımlardan biri oldu. İlk olarak İrfan Özbay ile el sıkışan kırmızı yeşilli ekip, sonrasında genç oyunculara ağırlık verdi. Güzelyurt ekibi, BTM 1. Ligi ekiplerinden Denizli’den İbrahim Hatay ve Okan Gün’ü transfer ederek, kadrosunu gençleştirdi. Baf Ülkü Yurdu’nda İltaç Keçeli, Arif Öztürk ve Felix Obada gibi isimlerle de yollar ayrıldı.

 

Son şampiyonun hedefi yine belli

Teknik direktörlük koltuğuna Sedat Devecioğlu’nun gelmesiyle son iki sezonda da Süper Lig’de şampiyonluk kutlayan Yenicami’de hedef yine şampiyonluk. Yeni sezonda yine güçlü bir kadro kurmak isteyen siyah beyazlılar, şu ana kadar 3 oyuncuya imza attırdı. Buğra Barın, Esin Sonay ve Erbay Bertiz’i kadrosuna katan Yenicami, gücüne güç kattı.

 

G.Gücü’nden iki hamle…

Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden Gençlik Gücü de yeni sezon için kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil beyazlı ekip, Önceki sezon Baf Ülkü Yurdu’nda forma giyen ve sezonun tamamlanmasıyla birlikte serbest transfer hakkı bulunan İltaç Keçeli ve Arif Öztürk’ü renklerine bağladı.

 

Cihangir Ertaç’ı aldı

Geride kalan sezonda tarihinde ilk kez Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan Cihangir, geçtiğimiz hafta sonunda teknik direktörü Toygar Davulcu ile devam edeceğini açıklamıştı. Cihangir, hafta içerisinde yaptığı girişimler sonrasında tecrübeli oyuncu Ertaç Taşkıran’ı kadrosuna kattı.

 

Diğer takımlarda somut adım yok

Süper Lig’de yer alan diğer 9 takımda ise şu ana kadar transfer konusunda somut bir durum söz konusu olmadı. Gençler Birliği, Esentepe, Gönyeli, Türk Ocağı, Binatlı, Merit Alsancak Yeşilova, Girne Halk Evi, Çetinkaya, Lefke ve Küçük Kaymaklı takımlarında şu ana kadar herhangi bir transfer gerçekleşmedi.

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.