Topcan belgeselinin gösterimi yapıldı

Topcan belgeselinin gösterimi yapıldı

Ahmed Sami Topcan’ın hayatına dair hazırlanan belgesel dün YDÜ’de gösterime sunuldu.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) kurucu başkanı, Kıbrıs Türk toplumunun önemli isimlerinden Ahmed Sami Topcan’ın hayatını anlatan belgesel dün gösterime sunuldu. Belgesel Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gösterildi.

Belgeselin gösterimi öncesinde Ahmed Sami Topcan’ın oğlu Nazım Topcan, belgeseli hazırlayan yönetmen Tolgay Tarıman, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptılar.

102 dakikadan oluşan ve iki bölüm halinde yayınlanan belgeselle ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Topcan ile ilgili görüşlerini paylaşırken belgesel çalışmasından dolayı aileyi ve yönetmen Tolgay Tarıman’ı kutladı.

 

Akıncı: “Sadece Topcan’ın hayatı değil, Kıbrıs Türk toplumunun tarihsel bir kesiti”

Akıncı, belgeseli, Kıbrıs Türk halkının tarihsel bir kesiti olarak görmek gerektiğini söyledi.

Belgeselde sadece Ahmed Sami Topcan’ın hayatı olmayacağını, Kıbrıs Türk toplumunun tarihsel bir kesitinin de görüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Çünkü, sömürge döneminden başlayarak 1960 Cumhuriyeti, ondan sonraki dönemler, 1974 ve sonrasında Kıbrıs Türk Federe Devleti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uzanan bir süreci yaşamış bir kimlikten söz ediyoruz” dedi.

 

“Çok çeşitli sahalarda hizmet vermiş, çok değerli bir şahsiyet”

Ahmet Sami Topcan’ın sadece spor alanında 10 kadar farklı görev yaptığına, kamuda da birçok görevler üstlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Spor alanında yaptıklarının ötesinde çok çeşitli sahalarda hizmet vermiş, çok değerli bir şahsiyetten bahsediyoruz. O nedenle olaya baktığımızda, gerçekten bu konuyu Kıbrıs Türk halkının tarihsel kesiti olarak görmek gerekir” diye konuştu.

Belgeselin ikincisinin de yapılması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kıbrıs Türk toplumunun tarihsel birikimine ikinci bir belgesel de katkı yapabilir diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.