Teknik adamlardan futbolculara destek

Teknik adamlardan futbolculara destek

Futbolcular Derneği’nin Atatürk Stadı’nda önceki gün yaptığı açıklamaya bazı teknik adamlar katılarak destek verdi

A+A-

Futbolcular Derneği önceki gün yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyan ülke futbolu ile ilgili Atatürk Stadı’nda yaptığı açıklama yaparak bir an önce çözüm istedi. Açıklama esnasında Atatürk Stadı’na gelerek futbolculara destek belirten teknik adamlar da vardı. Girne Halk Evi teknik sorumlusu Emre Perçinci, Yonpaş Dumlupınar teknik direktörü Sedat Devecioğlu, Yenicami teknik sorumlusu Özgü Bayraktar, Küçük Kaymaklı teknik sorumlusu Niyazi Göksun ve Türk Ocağı teknik direktörü Ahmet Dedekorkut

 

Perçinci: Belki futboldan kopacağım ama koparken geride kalanları destekleyeceğim

Girne Halk Evi teknik sorumlusu Emre Perçinci’nin mevcut durumda futbol ile özel sektördeki işi arasında tercih yapması gerekmesi halinde birini tercih edeceğini ve belki de futboldan kopmuş olacağını belirtti. Genç teknik adam futboldan koparken geriye kalanları mağdur etmeme ya da mağduriyetini giderme adına destek belirttiğini, futbolun oynanması için her şartın zorlanması gerektiğini ifade etti.

Perçinci’nin açıklamaları şu şekilde:

“Burada bulunma sebebimiz futbolcuların haklı isyanını desteklemek içindir. Çünkü çok mağdur insan vardır. Buna federasyon ve devletin kesinlikle kulak vermesi gerekir. Nasıl çözüm bulunacak, burada en yetkili yerler KTFF ve Sağlık Üst Kurulu’dur. Herkesin en çok çıkarına ne gelebilecekse onu tercih etmek gerekir. Hiç oynatmamak, kesin çözüm değildir. Oynatılmaması kaosa sürükleyen bir etken olur. Bizim de desteklediğimiz takip kuralının kalkmasıdır. Pozitif çıkan birinin ayrılmasının ardından geriye kalan negatiflere daha sık test yapılarak pozitifler ara ara bulunabilir. Karantinaya girilmeden bu çözülebilir. Ama karantinaya girilmesi gerekirse de antrenman yapma olanağının vermesi çok büyük bir avantajdır. Özel sektör çalışanları ne olacak konusu var. Ama herkesin de faydalanacağı bir şey gelmeyecek. Mutlaka birilerimize zarar gelecek. Ben kendi adıma konuşacak olursam ben de özel sektördeyim. Futbol ve işim dolayısıyla tercih yapmam gerekirse, birini tercih etmek zorundayım. Ben belki de futboldan tamamen kopmuş da olacağım. Ama koparken burada geriye kalan insanları mağdur etmek ya da mağduriyetini gidermemek için onları kesinlikle destekliyorum ve oynanması için her şartın zorlanması gerek. Herkesin çıkarına olmayacak bir karar olacaktır mutlaka ama oynatılmaması herkesin zararına olacaktır.”

 

Devecioğlu: Farklı başlangıç savunan paydaşlar, ortak noktada buluşmalı

Futbolculara destek belirten Yonpaş Dumlupınar teknik direktörü Sedat Devecioğlu, futbolun paydaşlarının farklı yönde başlaması gerektiğini savunduğunu, esas sıkıntının bu olduğunu belirtti. Devecioğlu, ortak noktada buluşularak geç kalınmadan futbola dönülmesi gerektiğini savundu. Devecioğlu konu ile ilgili şunları belirtti:

“Tüm kesimlerin futbolu başlatmak istediği aşikar. Federasyonumuz, Sağlık Bakanlığı, futbolcular, antrenörler, spor yazarları, herkes başlatma yönünde hemfikir. Yalnız nasıl başlayacağı konusunda ciddi çelişkilerimiz var. Futbolun birçok paydaşı vardır. Bu paydaşların her biri farklı yönde başlaması gerektiğini savunuyor. Esas sıkıntımız budur. Futbolcularımız da ciddi şekilde maddi olarak bu işten etkilenecektirler, dünyanın her yerinde, her kesiminde, her işte olduğu gibi. O yüzden biz de onlara destek olmaya geldik. Her takımda ciddi sayıda oyuncu vardır ve futbolcular derneği başkan vekili oynanması konusunda taşın altına ellerini koyabileceklerini söylüyor. İnşallah tüm paydaşlar bir araya gelerek ortak bir noktada buluşur ve daha da geç olmadan, bu sezonu kaçırmama adına bir an önce çalışmalar başlar ve maçları oynayabiliriz.”

 

Bayraktar: Devletin yasalarda ciddi şekilde değişiklik yapması lazım

Yenicami teknik sorumlusu Özgü Bayraktar, futbolun devamı için devletin ciddi şekilde yasal değişiklikler yapması gerektiğini ifade etti. Bayraktar şunları söyledi:

“Genel olarak aynı şeyler konuşuluyor. Ülkedeki Covid-19 hastalığının yaygınlaşması birçok sektörü zora soktuğu gibi futbol sektörünü de zora sokmuştur. Burada bireylerden çok kurum, kuruluşların, devlet politikası önemlidir. Şu anda yasal çerçevede futbol oynanması çok da mümkün görünmüyor. Federasyon Başkanı Sayın Sertoğlu’da bunu dile getirdi. Daha önce BTM maçları oynatıldı, halı saha maçları şu an oynatılıyor. Hepsi bu yasal çerçevede oynatıldı aslında. Bu yasal çerçevede eğer temaslı takip sistemi değiştirilmezse, bu ülkedeki en uzun soluklu organizasyon olan futbol, federasyon başkanı Sertoğlu maçlar başlayınca tekrar durdurmak istemediğini dile getirdiği ve uzun vadeli düşündüğü için başlamıyor. Burada futbolun devamı için devletin yasalarda ciddi şekilde değişiklik yapması gereklidir.”

 

Göksun: Açılımlara bakıldığında, futbolun da açılması gerek

Küçük Kaymaklı teknik sorumlusu Niyazi Göksun, sağlık açısından ülkede sıkıntıların olduğu gerçeğini belirtirken, buna rağmen yapılan açılımlara bakıldığında futbolun da açılması gerektiğini ifade etti.

Göksun şunları söyledi:

“Futbolcular Derneği’nin yapmış olduğu bu toplantıya destek vermek için buraya geldik. Hepimizin arzusu, isteği futbolun başlaması ancak başlatamıyoruz. Kendi adıma konuşacak olursam uzun süredir futbolculuk, antrenörlük olsun ambargolar altındaki ülkemizin tek sosyal aktivitesi olarak görüyorum. Büyük bir kesime hitap ediyor. Herkesin arzusu bu yönde ama bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Buraya destek amaçlı geldik, inşallah önümüzdeki günlerde, en erken zamanda futbola geri döneriz. Futbolcuların mağduriyetlerinden bahsedildi. Psikolojik ve mental olarak bizim bu gençleri sporun içerisinde tutmamız gerekir. Sağlık açısından sıkıntıların olduğu bir gerçeği var. Ancak açılımlara bakıldığında, futbolun da açılması gerektiğini düşünüyorum.”

 

Dedekorkut: Futbolun temaslı takip sisteminden ayrılması lazım

Türk Ocağı teknik direktörü Ahmet Dedekorkut, KTFF’nin sergilediği tutumu doğru bulduğunu, futbolun temaslı takip sisteminden ayrılması gerektiğini belirtti. Dedekorkut, dünya normlarına dönerek futbolun başlatılması gerektiğini savundu.

Dedekorkut şunları belirtti:

“Şunu tekrar tekrar vurguluyorum; bu süreçte KTFF’nin sergilediği tutum kesinlikle doğrudur. Temaslı takip sisteminden bu işin ayrılıp, pozitif çıkan kişinin ayrılıp diğerlerinin devam etmesi gerekmektedir. Bir takımda pozitif çıkmış ve o kişi ayrılmışsa diğerlerine 3 günde bir testler yaparak bu süreci geçirebiliriz. Bunun sonucunda da bana göre birinin elini taşın altına koyması, devletin bu işe sahip çıkması lazımdır. Aksi takdirde bu yıl futbol oynanmayacak, bunun kaçarı yoktur. Çünkü bir takım 25-30 kişidir. Bunların eşlerini, çocuklarını da düşünürsek rakamlar 50’lere 60’lara çıkar. Dünyada hiçbir bilim kurulu bu konuda ben rahatım, siz oynayın demedi. Herkes yetkiyi federasyonlara verdi, bakanlıklara verdi. Onlar da yaptıkları protokollerle bu işi sıkı tedbirlerle başlattılar. Bizim de dünya normlarına dönmemiz lazım. Kendi karar ve kurallarımızı koymamız lazım”

Bu haber toplam 3512 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.