Tarihi puan kaleciden geldi

Tarihi puan kaleciden geldi

Benevento, tarihinde ilk kez mücadele ettiği İtalya Serie A’da, 15 hafta sonunda ilk puanını Milan karşısında aldı. Puanı getiren golü ise 90+5’inci dakikada takımın kalecisi Alberto Brignoli’den geldi

A+A-

Serie A'da konuk ettiği AC Milan ile 2-2 berabere kalan Benevento, 15. hafta sonunda ilk kez puanla tanıştı. Puanı getiren isim ise kaydettiği golle takımın kalecisiydi.

Hafta içinde göreve getirilen Gennaro Gattuso'nun teknik direktör olarak ilk sınavına çıktığı maçta konuk AC Milan ilk yarıyı Giacomo Bonaventura'nın 38. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapadı. İkinci devrenin henüz başında George Puskas ile maça denge getiren Benevento, 57. dakikada Nikola Kalinic'in golüne engel olamadı ve bir kez daha yenik duruma düştü.

Mücadelenin 75. dakikasında Alessio Romagnoli'nin ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kalmasıyla son dakikaları 10 kişi geçiren AC Milan, üstünlüğünü duraklama dakikalarına kadar sürdürdü. Ancak dakikalar 90+5'i gösterdiğinde sahneye Benevento kalecisi Alberto Brignoli çıktı.

 

Attığı kafa golü ligdeki ilk puanı getirdi

Sol kanattan kullanılacak serbest vuruş öncesi rakip ceza sahasına gelen 26 yaşındaki kaleci, içeri çevirilen topu harika bir kafa vuruşuyla filelere göndererek takımına beraberliği getiren isim oldu. Tarihinde ilk kez Serie A'da mücadele eden Benevento böylece ligdeki ilk puanını AC Milan karşısında elde ederken, 21 puanlı AC Milan'ın galibiyet hasreti ise üç maça çıktı.

Bu haber toplam 2470 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.