"Spor terörüne göz yumuldu"

"Spor terörüne göz yumuldu"

Kıbrıs Vakıflar Bankası Süper Ligi ekiplerinden Koopspor, geçtiğimiz hafta Lefke’de LAÜ ile oynadıkları ve kaybettikleri Play-off yarı final serisi 5’inci karşılaşması ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Açıklamada Koopspor  Başkanı Talat Yalkut’un LAÜ’de fiziksel saldırıya uğradığı, buna LAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın Cellatoğlu’nun seyirci kaldığı, spor terörü olarak nitelendirilebilecek olayları aklıselim bir şekilde yönetemediği ve engel olmadığı iddia edildi.

 

“LAÜ rektör yardımcısı süreci aklıselim yönetemedi”

Koopspor saldırıyı gerçekleştiren ve polise şikayette bulundukları LAÜ ile ilişkili kişinin babasının vefatı nedeni ile açıklamayı geciktirdiklerini duyurdu. Açıklamada Koopspor’un otuz yıla yakın basketbolun içerisinde olduğu, hiçbir sezon Koopspor başkanının LAÜ’de olduğu gibi yumruklu saldırıya maruz kalmadığı, maç öncesi tehditler almadıkları ve sonrasında sporculara sözlü saldırıların yaşanmadığı ifade edildi. Açıklamanın devamında LAÜ’nün sporu yöneten Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın Cellatoğlu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Üzülerek belirtmek isteriz ki, ülkemizin güzide eğitim kurumlarından biri olan LAÜ’de sporu yöneten rektör yardımcısı ne yazık ki süreci aklıselim bir şekilde yönetemedi. Aynı kişi neredeyse spor terörü olarak nitelendirebileceğimiz bu olayların yaşanmasına akademik unvanlı bir eğitmen olarak kendisinden beklendiği gibi engel olacağına, bu güzel spora çirkin bir leke vurulmasına seyirci kaldı.”

Lefkoşa’da oynanan yarı final serisi 4’üncü maçından örnek verilen açıklamada, LAÜ Rektör Yardımcısı görevinde bulunan kişiye yakın olan kişilerin Koop Spor’a ayrılmış tribünlere özel güvenlik tarafından alınmamaları ile çıkan tartışma örnek olarak gösterildi. Yaşanan olayın güvenlik ile LAÜ tarafından polise intikal ettiği belirtilirken “Yaşanan bu olayın hemen sonrası, salonda bulunan Koopbank Genel Müdürü orada bulunan LAÜ Rektörüne spor yöneticisinin çocuklarının diledikleri yere oturabileceklerini söyleyerek, rektör ve rektör yardımcısını LAÜ için protokolde ayrılan yere oturmaları için davet etmiş, eğer özel güvenliğin bir kusuru varsa bundan dolayı kurumu adına özrünü de iletmiştir” ifadeleri açıklamada yer aldı.

 

“Önce tehdit edildi, sonra saldırı gerçekleştirildi”

Lefkoşa’daki tartışmanın tatlıya bağlandığını düşündükleri esnada LAÜ rektör yardımcısının yakın tanıdığı biri olduğunu öğrendikleri bir kişinin Koop Spor koçunu çalıştığı yerde ziyaret ederek kulüp başkanına saldıracağı tehdidinde bulunduğu ileri sürülen açıklamada, “Nitekim aynı kişi geçen haftaki maçta sahanın içinde yukarıda bahsettiğimiz fiziksel saldırıyı LAÜ rektör yardımcısının gözleri önünde gerçekleştirmiştir. Üzülerek ve hayretler içinde gördük ki, LAÜ rektör yardımcısı saldırı sırasında sırtını dönerek müdahale dahi etmemiştir. Saldırıyı yapan kişi bununla da yetinmemiş, maç sonrası Koop Spor takımı oyuncularına burada yazamayacağımız şekilde saha içinde hakaret etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Merkez Hakem Komitesi ve hakemlere de değinilen açıklamada, maç başlamadan saha içinde yaşanan olayları gerçekleştirilen kişinin saha komiseri tarafından anında uzaklatırılması ve tedbirlerin alınması gerektiği ancak bunun gerçekleşmediği ifade edildi. Olayların gözlemci yada hakem raporunda yer almadığı ifade edilirken, LAÜ ile oynanan 5 maçta da arka arkaya aynı hakemin görev aldığına vurgu yapıldı.

 

“Saldırıyı önceden planlanmış bir suç olarak görüyoruz”

“Yaşanan sıradan bir olay değildir; önceden planlanmış, kuvvetle muhtemel birilerinin azmettirmesi ile bir suç işlenmiştir” denilen açıklamada, bu saldırının bugün kulüp başkanına, başka maçta başkalarına da yapılabileceği ifade edildi. “LAÜ Mütevelli Heyetini ve Sayın Rektörünü okul takımlarını emanet ettikleri ancak sporda kin ve nefrete göz yumduğunu gözlemlediğimiz rektör yardımcıları konusunda bir değerlendirme yapmaya davet ediyoruz” diye devam eden açıklamada “Basketbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesini de bu vahim olay konusunda herkese ders olacak nitelikte bir karar üreterek, böylesi çirkinliklerin basketbolda bir daha yaşanmamasını sağlamaları yönünde göreve çağırıyoruz. LAÜ’de saha içinde kulüp başkanımıza saldırıda bulunan kişi ve bu konuyla ilgili olanlar hakkında da gerekli olan tüm hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceğiz” denildi.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.