Son şampiyon zaferle başladı

Son şampiyon zaferle başladı

KKTOK’nin organize ettiği, Şeker Sigorta Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı, dün geçilen etapların ardından tamamlandı. Sezona son şampiyon Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi zaferle başladı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK)’nun organize ettiği 2017 KKTC Şeker Sigorta Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı, “Mustafa Cabacaba Anı Rallisi” dün geçilen altı etabın ardından tamamlandı. Özellikle günün sabah bölümünde geçilen Hamitköy ve Kanlıköy etaplarında yarışmacılar arasındaki mücadele ile liderlik sürekli el değiştirdi. Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi ile Ömer Yıldız-Hasan Uzun ikilisi arasındaki müthiş mücadele sonunda gülen taraf son şampiyon, Ford Fiesta S2000 ile Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi oldu. 9.7 saniye farkla Mitsubishi Lancer Evo 6 kullanan Ömer Yıldız-Hasan Uzun ikilisi ikinci olurken, Ford Fiesta R5 ile ilk yarışında podyuma çıkmayı başaran Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi üçüncü oldu.

Sınıf N birincisi Mehmet Kamiloğlu-Rasım Çetinkaya ikilisi olurken, Sınıf 4 birincisi Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi oldu. Günün ilk etabında Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisi kaza yaparak yarış dışı kalırken, Balıkesir Etabı’nda Mehmet Yücel-Akan Keskiner ikilisinin kazası yürekleri ağızlara getirdi. Bu sporun ne kadar güvenli olduğunu gözler onüne seren kazada iki takla atan ikili araçtan burunlar bile kanamadan çıktı. Günün şanssız isimlerinden Fikri Macila-Mehmet Mişon ikilisi ile Özgür Turan-Mustafa Zaim ikilisi mekanik arıza ile finiş göremeyen diğer ekipler oldu. Yarış sonunda Lefkoşa Türk Belediyesi önünde ödül töreni yapıldı ve dereceye girenlere kupaları verildi.

derece.jpg

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.