Slalom yarışına büyük ilgi

Slalom yarışına büyük ilgi

KTKOD tarafından ilk kez organize edilen Klasik Otomobil Yarışı’nın ikinci ayağına 141 araç katıldı.

A+A-

Bu yıl Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD) tarafından ilk kez organize edilen ve üç yarıştan oluşacak olan Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası’nın ikinci yarışı 29 Ağustos gecesi yapıldı. Cemsa Karting Tesislerinde düzenlenen yarışa yine rekor düzeyde ilgi vardı. Ülkemizin dört bir yanından katılım gösteren klasikseverler, heyecan ve eğlence dolu bir gece yaşadılar. 2018 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’na da dahil olan ve bu yılın sekizinci faaliyetine hem yarışan hem de arabasını sergilemeye gelen 141 klasik araç derneğin düzenlemiş olduğu faaliyetler arasında en kalabalık organizasyon olmayı başardı.

 

Yaz faaliyetleri tamamlandı

2018 faaliyetlerine Mart ayında başlayan dernek yaz kısmındaki son organizasyon olma özelliğinde ikinci slalom yarışı akşamüstü Cemsa tesislerinde başladı. 101 aracın piste girip hünerlerini gösterdiği gecede heyecan ve adrenalin üst düzeydeydi. İlk yarışı 25 Haziran gecesi gerçekleştiren dernek, ikinci yarışında ilk yarışa göre farklı parkur düzenlendi. Yarış direktörlüğünü İsmet Tufan’ın yaptığı yarışta yine heyecanlı ve hızlı bir etap düzenlendi. Sergi bölgesi de yine ilk faaliyete göre  farklı ortamda yapıldı. Özellikle “Donut” bölgesinden geçen yarışçılar heyecan ve merakla izlendi.

Dj Halil Erhan’ın müzikleriyle devam eden gece yoğun katılımdan dolayı gece geç saatlerde

tamamlandı.

 

Sokullu yine birinci

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu katkıları ile düzenlenen şampiyona, ”Yollarda değil pistte hız yap” sloganıyla ikinci kez devam etti. Birbirinden güçlü ve renkli 25 yaşını doldurmuş klasik aracın boy gösterdiği gece, dernek başkanı Burçin Aliusta ve Cyprus Wireless Solutions direktörü Erhan Erkut’un damalı bayrağı ile başladı. Çeşitli kategorilerde sınıflandırılarak yapılan yarışta, kategorilerinde ve genel klasmanda ilk üçe girenler gece sonunda düzenlenen törenle kupalarına kavuştu. İlk yarışın birincisi Aykut Sokullu Ford Escort

MK1 model arabası ile yine genel klasman birincisi gelerek en hızlı zamanın sahibi oldu. Sokullu aynı zamanda şampiyonada liderliğini devam ettirmeyi de başardı. İkinciliği Austin Mini ile Coşkun Gürel, Üçüncülüğü ise Austin Mini Clubman ile Türkeş Barkut kazandı.

 

Üçüncü yarış kasım ayında

Kupaları dernek yönetim kurulu takdim ederken, genel klasman ödüllerini ise dernek başkanı Burçin Aliusta, Cyprus Wireless Direktörü Erhan Erkut, yarış direktörü İsmet Tufan ve KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu takdim etti. Üçüncü ve final yarışını kasım ayında yapacak olan dernek Cyprus Wireless klasik otomobil slalom şampiyonası ile 2018 sezonunun da finalini yapmış olacak. Bu yarışın ardından yaz faaliyetlerini tamamlayan dernek, 23 Eylül pazar günü Merhum Yusuf Tosun anısına Rock Oil Klasik Otomobil Rallisi ile son bahar faaliyetlerine başlayacak.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.