Seriye bağladılar

Seriye bağladılar

Süper Lig’de 19’uncu haftanın tamamlanmasıyla birlikte 3 takım galibiyet serisini devam ettirdi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de 19’uncu hafta Pazar günü oynanan maçlarla birlikte sona erdi. 19’uncu haftada da maçlarını kazanan Mağusa Türk Gücü, Merit Alsancak Yeşilova ve Gönyeli, son haftalarda yakaladıkları çıkışı sürdürmüş oldu ve peş peşe kazandıkları maçlara bir yenisini daha ekledi. Hamitköy ise, Esat Erdoğmuş Stadı’nda yakaladığı çıkışı sürdürdü.

 

Mağusa Türk Gücü’nden 7 maçlık seri

Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Mağusa Türk Gücü, Baf Ülkü Yurdu deplasmanını da kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha dönmüş oldu. Baf Ülkü Yurdu galibiyeti ile galibiyet serisini 7 maça çıkaran sarı yeşilli ekip, son puan kaybını ligin 12’nci haftasında konuk ettiği Binatlı karşısında yaşamıştı. O maçtan sonra Gençlik Gücü, Düzkaya ve Türk Ocağı’nı 3-0, Cihangir’i 2-1, Göçmenköy’ü 3-1, Çetinkaya’yı 5-1, Baf Ülkü Yurdu’nu da 4-2 mağlup eden Mağusa Türk Gücü, bu maçlarda 23 gol attı ve kalesinde sadece 5 gol gördü. Sarı yeşilliler ayrıca, 12’nci haftadaki Binatlı maçı beraberliğine kadar olan kısımda da 6 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

 

Merit Alsancak Yeşilova’dan 6’da 6…

Süper Lig’de son maçlarda dikkat çeken ekiplerden bir diğeri de Merit Alsancak Yeşilova… Yeşil beyazlı ekip, ligde çıktığı son 6 lig karşılaşmasını da kazanmasını bildi. Girne ekibi, bu süreçte Lefke’yi 6-1, Yenicami ve Cihangir’i 2-1, Binatlı’yı 5-3, Gençlik Gücü’nü 3-1, Düzkaya’yı da 4-1 mağlup etmeyi başardı. Merit Alsancak Yeşilova 6 maçlık galibiyet serisi yanında, rakiplerinde 22 gol atıp, kalesinde 8 gol gördü. Yeşil beyazlı ekip, 38 puanla ligin 4’üncü sırasında yer alıyor.

 

Gönyeli’ye kan değişimi yaradı

Süper Lig’de ilk devreyi 10 puanla 15’inci sırada tamamlayan Gönyeli’de, 16’ncı haftada Yenicami karşısında alınan 7-3’lük mağlubiyet sonrasında teknik direktör Turan Altay ile yollar ayrılmış, Altay’ın yerine Hüseyin Cantürk gelmişti. Kırmızı beyazlı ekip, Cantürk yönetiminde çıktığı 3 karşılaşmayı da kazandı ve moral buldu. Binatlı’yı 4-1, Gençlik Gücü’nü 4-0, Düzkaya’yı da 6-1 mağlup eden kırmızı beyazlı ekip, ligde kalmak adına önemli bir adım atarken, galibiyetleri bire bir rakiplerine karşı alması da dikkat çeken bir diğer unsur oldu. Gönyeli’nin şu anda ligde 19 puanı bulunuyor.

 

Hamitköy evinde kaybetmiyor

Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden biri olan Hamitköy, son haftalarda iç sahada aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Kırmızı siyahlılar, tepede çıktığı son 5 lig maçından da galibiyet aldı. Çetinkaya ve Kaymaklı’yı 2-1, Gönyeli’yi 5-3, Yenicami’yi 3-1 ve son olarak Gençlik Gücü’nü 1-0 sahasında mağlup etmeyi başaran Hamitköy, bu galibiyetlerin hepsini de Lefkoşa takımlarına karşı alması dikkat çekti. Hamitköy bu sezon iç sahada çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik 1 de mağlubiyet alırken, iç sahada 20 puan toplamayı başardı.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.