Şampiyon kupasını aldı

Şampiyon kupasını aldı

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde 36 haftalık sezon sona erdi.

A+A-

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde 36 haftalık sezon sona erdi. 14 takım ile başlayan ve 26 hafta süren normal sezonun ardından son iki sırada yer alan AEZ ve Deriyna lige veda eden ilk ekipler olmuştu. İlk 6 takımın Şampiyonluk Grubu, son 6 takımın da Küme Düşme Grubu olarak ikiye ayrıldığı Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde çift devreli lig usulüne göre devam eden sezonda ekipler 10 karşılaşma daha oynadı. Şampiyonluk Grubu’nda APOEL önceki hafta ilk sırada yer almayı garantileyerek üst üste 5’inci şampiyonluğunu elde etti. APOEL bu hafta karşılaştığı ve 2-2 berabere kaldığı Apollon maçının ardından kupasını aldı.

 

AEK ve Apollon Avrupa Ligi’ne

Deplasmanda Anorthosis’i tek golle geçen AEK Larnaka ligi ikinci sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi ön elemesine katılma hakkını elde etti. Apollon’un üçüncü olarak Avrupa Ligi’nde yer almaya hak kazandığı ligin son haftasında AEL konuk ettiği Omonia’yı 3-2 mağlup etti ve sezonu dördüncü sırada tamamladı. Omonia’nın 5’inci olduğu sezonda Anorthosis 6’ncı sırada sezonu noktaladı.

 

Doxa kaldı, Karmiotissa düştü

Küme Düşme Grubu’nun son hafta maçlarının ardından lige veda eden son takım Karmiotissa oldu. Karmiotissa konuk ettiği Aris’i 5-1’lik skorla mağlup etti. Bir basamak üzerinde bulunan Doxa Katakopia evinde Nea Salamina’ya 3-0’lık skorla yenilmesine rağmen averaj üstünlüğü ile lige tutunurken ligden Karmiotissa düştü. Grubun diğer maçında Ahna deplasmanda Ermis’i 4-3 yendi. Alınan bu neticelerle birlikte Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde 2016 – 2017 futbol sezonu tamamlanmış oldu.

 

Şampiyonluk Grubu

AEL – Omonia: 3 - 2

APOEL – Apollon: 2 - 2

Anorthosis - AEK Larnaka: 0 - 1

 

Küme Düşme Grubu

Karmiotissa – Aris: 5 - 1

Doxa - Nea Salamina: 0 - 3

Ermis – Ahna: 3 - 4

guney-puan-son.jpg

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.