Sahaların bakımı son sürat devam

Sahaların bakımı son sürat devam

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi Müdürlüğü sezonun tamamlanmasının ardından sahaların bakımına hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Bu bağlamda Atatürk Stadı ve Hamitköy Stadı’nda zemin bakım, onarım ve yenileme çalışmaları başlatıldı.

Spor Dairesi Tesisler Sorumlusu Haldun Oktay’dan elde edilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl birçok yerde uygulanan ve büyük başarı elde edilen sistem, sezonun sonu ile birlikte sahalara uygulanmaya devam ediliyor.

Oktay ilk olarak bu uygulamayı Attila Topaloğlu Sahası’na yaptıklarını, orada sıkışan toprağın çim zeminle birlikte alındığını, sahanın delindiğini, sonra kumlanarak ekiminin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu ekim sistemi yapılırken de tüm sulama sistemi yeniden gözden geçirildiğini ifade eden Oktay, daha sonra Tahsin Mertekçi Stadı’nda aynı uygulamayı yaptıklarını belirtti.

                                                                                                

Hamitköy, Girne ve Çatalköy’de de statlar elden geçirilecek

Sırası ile Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Hamitköy’ün iç saha maçlarını oynadığı Esat Erdoğmuş Stadı’nda da aynı işlemin başlatıldığını belirten Haldun Oktay, Hamitköy’ün Süper Lig’e terfisinden dolayı sahası, basın tribünü ve tribünlerin elden geçirilerek özellikle spor yazarlarının da canlı yayın yapabilecek şekilde hazır olacağını ifade etti. Oktay daha sonra Girne Mete Adanır Stadı ve bir diğer Süper Lig terfisi alan Düzkaya’nın maçlarını oynadığı Nihat Bağcıer Stadı’nda da aynı işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.