Sahalara dönmeyi bekliyorlar

Sahalara dönmeyi bekliyorlar

Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ülkemiz futbolunun geleceği henüz netlik kazanmadı. Çeşitli nedenlerden dolayı başlayamayan futboldaki belirsizlik, işin öznesi olan futbolcuları rahatsız ediyor.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ülkemiz futbolunun geleceği henüz netlik kazanmadı. Çeşitli nedenlerden dolayı başlayamayan futboldaki belirsizlik, işin öznesi olan futbolcuları rahatsız ediyor. YENİDÜZEN’e değerlendirmeler yapan Çağrı Kıral, Mehmet Altın, Muammer Tip ve Kemal Bağbal futbolu çok özlediklerini, bir an önce bu belirsizliğin ortadan kalkarak sahalara dönmeleri gerektiğini söyledi.

 

Çağrı Kıral: “Futbolcuların yeri sahadır”

Doğan Türk Birliği’nin deneyimli oyuncularından Çağrı Kıral, futbolun bir an önce başlaması gerektiğini belirterek; “Futbolcuların yeri sahadır” dedi. Kıral düşüncelerini şöyle aktardı:  “Bir an önce futbolun başlamasını istiyoruz. Günümüzde her yerin açık olduğu bir ortamda bir tek futbolun başlatılmaması ülke futbolunun her kısmına zarar verir. Bir an önce temaslı takip sisteminin genelde ülke sporu için özelde futbol için tekrar gözden geçirilip diğer ülkelerdeki gibi düzenlenmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.  Futbolcuların yeri sahadır. Umarım biran önce liglerimizin başlama kararı alınır ve sahadaki yerlerimizi alırız.”

 

Mehmet Altın: “Futbol bizim için bir hobi değil sevdiğimiz bir iştir”

Süper Lig’in yeni ekibi Yonpaş Dumlupınar’ın yaz transfer döneminde Yenicami’den kadrosuna kattığı Mehmet Altın, birçok futbolcu arkadaşı gibi kendisinin de futboldan para kazandığını aktararak, futbolun bir hobi değil, iş olduğunu belirtti. Altın, düşüncelerine şöyle yer verdi: “Futbolun durma süreci herkes için kötü bir durum. Futbol artık spordan fazlasıdır bir iştir… Ben sadece kazancımı futboldan sağlayan biriyim ve benle aynı durumda olan çok genç arkadaşlar var. Açıkçası ben şuan kendime bir iş bakıyorum ve benle aynı planı yapan gençlerde var. Devre arası Türkiye’de oynama planı yapan birçok kişi var. 1 sene boyunca evde oturup futbolun başlamasını bekleyemeyiz. Futbol bizim için bir hobi değil sevdiğimiz bir iştir. Umarım gerekli koşullar sağlanır ve sevdiğimiz bir işe geri döneriz.”

 

Muammer Tip: “Bireysel olarak çalışıyoruz ama çim kokusu duymadan motivasyonumuz yerine gelmeyecek”

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig ekiplerinden Binatlı’da geçiren Muammer tip, futbolu çok özlediklerini söyleyerek, birçok arkadaşının futboldan kazanç sağladığını belirtti. Muammer Tip; Bu kadar eğlence mekanlarının açık olup, futbolumuzun durdurulması bizi derinden üzmektedir” şeklinde konuştu.  

 Tip, görüşlerini şöyle aktardı: “Öncelikle bu salgın sürecinin adamızda yaşayan her insanımız için en az zararla atlatılmasını dilerim. Futbol konusuna gelecek olursak ise, biz bu işe gönül verenler bireysel olarak çalışsak da, ağları havaya kaldıramadıkça keyfini çıkaramıyoruz. Çim kokusu duymadan motivasyonumuz yerine gelmeyecek. Gönlüm, bir an önce tarafların bizi formül bulup oynatmasından yana... Bütün futbolcu kardeşlerimle bende bu özlemi çekiyorum. Umarım bir an önce başlarız. Futbol bizler için olmazsa olmazdır. Bu spordan birçok kardeşimiz kazanç elde edip hayatını sürdürmektedir. Bu kadar eğlence mekanlarının açık olup, futbolumuzun durdurulması bizi derinden üzmektedir. Futbolumuzu bize geri verin.”

 

Kemal Bağbal: “Futbolu çok özledim”

Süper Lig ekiplerinden Gönyeli’nin kalecisi Kemal Bağbal, belirsizliğin çok kötü bir durum olduğunu belirterek, futbolu çok özlediğini ifade etti. Deneyimli file bekçisi şu noktalara değindi: “Öncelikle yeni sezonun başlamasını ülkemizdeki her futbolcu ben de gibi sabırsızlıkla bekliyorum. Futbolu çok özledim… İnsan sağlığı her şeyden öndedir ama bir futbolcu için en kötü şey belirsizlik, bütün dünyada ligler devam ederken, basketbolun, diğer spor branşlarının başlatılacağı ve barların eğlence mekanlarının açık olduğu bir ortamda futbolun halen başlamaması üzücü. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir ortam oluşur ve yeni sezona başlarız...”

Bu haber toplam 3587 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.