Rakamlarla zirve maçı

Rakamlarla zirve maçı

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta karşılaşacak Cihangir ile Mağusa Türk Gücü golcü yapıları ile dikkat çekiyor

A+A-

K-Pet Süper Lig’de ilk devre hafta sonu oynanacak olan karşılaşmalarla tamamlanacak. Haftanın dikkat çeken maçında Cihangir ile Mağusa Türk Gücü yarın Cihangir Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Ligde ilk iki sırayı paylaşan iki ekip arasında galip gelecek olan taraf devreyi lider tamamlayacak. Beraberlik halinde Mağusa Türk Gücü ilk devrenin lideri olacak.

 

Cihangir evinde farklı

Haftaya lider Mağusa Türk Gücü’nün bir puan gerisinde ikinci sırada giren Cihangir bu sezon evinde oynadığı ve elde ettiği karşılaşmalarla dikkat çekiyor. Zirvenin ortaklarından olan Cihangir bu sezon iç sahada oynadığı 7 iç saha maçında elde ettiği 18 puanla bu sezon ev sahibi olan takımlar arasında en fazla puanı alan ekip konumunda. Mesarya ekibi oynadığı 7 maçın 6’sını kazanırken evinde 1 maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

 

En fazla gol atan ev sahibi takım

Cihangir bu sezon evinde oynadığı maçlarda 25 gol kaydetti. Bu rakam onları aynı zamanda iç saha maçlarında en fazla gol atan takım olma konumunda bulunduruyor. Cihangir evindeki maçlarda kalesinde gördüğü 10 golle iç sahada en az gol yiyen dördüncü takım olma konumunu Merit Alsancak Yeşilova ile paylaşıyor.

 

MTG deplasmanlarda en fazla puan toplayan takımlardan

Haftaya lider giren Mağusa Türk Gücü’nün bu sezonki deplasman performansına bakıldığında sarı yeşilli ekip elde ettiği 16 puanla dış sahada en fazla puan toplayan üç takımdan biri. MTG, Doğan Türk Birliği ve Türk Ocağı ile bu alanda ilk sırada yer alıyor. Dış sahada 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan MTG, tek deplasman dışında diğer maçların tamamında en az 1 gol atma başarısı gösterdi.

 

MTG en golcü deplasman takımı

Mağusa Türk Gücü bu sezon deplasmanlarda 20 gol atarak dış sahada en fazla gol atan takım konumunda. Yeşil sarılı ekip ayrıca kalesinde gördüğü 8 golle deplasmanlarda en az gol yiyen üçüncü takım olarak görülüyor.

 

İki takımın golcüleri dikkat çekiyor

Her iki takımın bu sezon ligde gösterdiği performansa hiç kuşkusuz takımın hücum alanında yer alan oyuncuları önemli katkı sağlıyor. Cihangir’e bu sezon başında katılan ve attığı gollerle dikkat çeken Siboniso Lungelo Mishali attığı 16 golle gol krallığı sıralamasının ilk basamağında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl MTG’nin elde ettiği başarılarda pay sahibi isimlerden olan Peter Ebi ise bu sezon da gollerine devam ediyor. Peter attığı 14 golle gol krallığı sıralamasında üçüncü basamakta bulunuyor.

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.