Özar ödülünü aldı

Özar ödülünü aldı

Spor Dairesi’nin eski müdürlerinden Babür Özar’a, Güreşseverler Derneği tarafından 12. Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü verildi.

A+A-

Spor Dairesi’nin eski müdürlerinden Babür Özar’a, Güreşseverler Derneği tarafından 12. Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü verildi. Ödül töreni, Perşembe akşamı Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nün Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki lokalinde yapıldı.

Törende eski spor bakanı Günay Caymaz ve KKTC Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz da hazır bulundu.

 

Hatay: “Şener’i saygı ile anıyoruz”

Güreşseverler Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Hatay, törende yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizde güreşin örgütlü hale gelmesinde ve Güreş Federasyonu’nun kurulup güreşçilerimizin Dünya ve Avrupa şampiyonlarında mindere çıkmasında büyük payı olan Rifat Şener’i ölümünün 15. yılında saygıyla andıklarını belirtti.

Bu vesileyle güreşe hizmet veren spor adamlarını, her yıl Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü’yle ödüllendirdiklerini belirten Yücel Hatay, bu yıl da bu ödüle, KKTC Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu’nda bir dönem görev yapan ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde güreş müsabakaları düzenleyerek bu sporun okullara girmesinde ön ayak olan Babür Özar’ı layık gördüklerini söyledi.

 

Özar’a ödülü Kanlıada ve Caymaz verdi

Yücel Hatay’ın konuşmasından sonra Babür Özar’a ödülü, Güreşseverler Derneği Başkanı Arif Kanlıada ile eski spor bakanı Günay Caymaz birlikte takdim etti.

Arif Kanlıada genelde spora, özelde güreşe büyük hizmetleri geçen Babür Özar’a bu ödülü vermekten büyük gurur duyduğunu belirtti.

Güreşseverler Derneği’ne teşekkür eden Babür Özar, geçmişte mesai arkadaşı Günay Caymaz’la birlikte spora önemli hizmet verdiklerini, aralarında sevgi, saygı çerçevesinde hiçbir sorun yaratmadan görev yaptıklarını hatırlattı.

 

Caymaz üniversitelere sitem etti

Günay Caymaz da arkadaşı Babür Özar’ı ödüllendirme töreninde bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek geçmişte birlikte birçok başarılara imza attıklarını belirtti. Bakanlığı döneminde Üniversiteler Spor Federasyonu’nu kurarak üniversiteleri spora çekme başarısını gösterdiklerini, ancak gelinen aşamada üniversite sayısının artışı oranında gelişme olmadığını üzülerek gördüğünü söyledi. Günay Caymaz, güreş müsabakalarına sadece iki üniversitenin katılmakta olmasının bu üzüntüsünü daha da artırdığını vurguladı.

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.