Ovgoroz Rallisi yarın yapılıyor

Ovgoroz Rallisi yarın yapılıyor

Şeker Sigorta 2017 KKTC Ralli Şampiyonası’nın finali yarın Ergazi’de yapılıyor.

A+A-

Şeker Sigorta 2017 KKTC Ralli Şampiyonası’nın finali yarın Ergazi’de yapılıyor. Sabah 8.30’da Ergazi Meydanı’nda yapılacak seremonik start ile başlayacak yarışta ekipler sırasıyla ikişer kez Kalecik Etabı, Ergazi Etabı ve Turnalar Etabı’nı geçecekler.

 

Denktaş garantiledi, Savarona şampiyonluk için start alıyor

Sezonun sondan bir önceki yarışı olan “Büyük Ralli”de Rauf Denktaş 2017 şampiyonluğunu garantilerken, Lefke’de Denktaş’ın yan koltuğunda oturamayan Derviş Savarona henüz şampiyonluğunu garantileyemedi. Denktaş’ın start almayacağı rallide Savarona Mehmet Yücel ile start alacak ve 10 puan alarak rakibine bakmaksınız şampiyon olmaya çalışacak. Şampiyonada ikincilik mücadelesi 5 ekip arasında yaşanacak. 72.5 puanı bulunan Deniz Fahri, 67.5 puanı bulunan Mustafa Bulutoğluları, 55 puanı bulunan Mehmet Karaoğlan, 49 puanı bulunan Mehmet Kamiloğlu ve 47.5 puanı bulunan Mehmet Çocuk şampiyon ikinciliği için start alacak. Yedinci sırada bulunan Sadık Bilgimer’in ise sezonu üçüncü sırada bitirme şansı bulunuyor.

 

Sınıflarda da heyecan yaşanacak

Sınıf 1’de 10 puan farkla lider durumda bulunan Mehmet Karaoğlan-Mehmet Coşar ikilisi finiş görmeleri durumunda şampiyonluklarını ilan edecekler. Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi Sınıf 2’de şampiyonluklarını ilan etmiş durumda. Sınıf N’de ise eşitlik var. Mehmet Kamiloğlu-Rasım Çetinkaya ikilisi ile Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak ikilisi 36.5 puanla zirvede yer alıyor. Yarışı önde bitiren ekip şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Sınıf 4’te ise pilotlarda Deniz Fahri 8 puan farkla İbrahim Yolcu Argün’ün önünde yer alıyor. Deniz Fahri Sınıf 2’de start alacağı için İbrahim Yolcu Argün’ün şampiyon olma ihtimali bulunuyor. Barış Kalfaoğlu ise co-pilotlarda şampiyonluğunu garantiledi.

 

Takımlarda şampiyon MRB Racing Team

18 ekibin mücadele edeceği yarışta MRB Racing Team, Macila Rally Team, Yıldız Rally Team, Nethouse Rally Team ve Falcon Racing Team olmak üzere 5 takım, 8 ekiple şampiyonada sezonu podyumda bitirmek için mücadele edecek. Final yarışı öncesi şampiyonada 33.5 puan farkla lider durumda bulunan MRB Racing Team, Yıldız Rally Team’in tek ekiple kayıt yaptırmasıyla şampiyonluğunu garantilemiş oldu. İkinci Yıldız Rally Team ile üçüncü Nethouse Rally Team arası ise 18.5 puan. Dördüncü sırada bulunan Macila Rally Team ise iki ekiple mücadele edeceği için olası 45 puan ile sezonu ikinci sırada bitirme şansı bulunuyor.

ralli-liste.jpg

 

Program:

Start: 08.30

Servis: 08.35

Kalecik 1: 09.13

Kalecik 2: 09.56

Servis: 10.36

Ergazi 1: 11.29

Ergazi 2: 12.12

Servis: 13.12

Turnalar 1: 13.55

Turnalar 2: 14.33

Servis: 15.03

Finiş ve Ödül Töreni: 15.30

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.