“Önce toplum sağlığı düşünülmeli”

“Önce toplum sağlığı düşünülmeli”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (31) – AHMET KARA

A+A-

“FUTBOLDAN UZAK KALMAK ZOR” … Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Gençler Birliği’nin geç oyuncusu Ahmet Kara; “Salgından dolayı önce toplum sağlığını düşünmemiz lazım. Tabii ki bu olaydan dolayı futboldan uzak kalmak oldukça zor… Bu salgının bir an önce geçmesi ve yeniden sahalara dönmek için büyük bir özlem duyuyorum. Sahadan uzak kaldığımız sürede de kendimizi bırakmayıp elimizden geldiğince çalışmalıyız”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Gençler Birliği’nin genç oyuncusu Ahmet Kara…  Şu anda 21 yaşında olan Kara, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

O zamanlar daha iskele Süper Lig’deydi ve yukarıya şampiyonluğa oynuyordu. Şenol, Yusuf Beyazi Ertan Bulut gibi isimler vardı. Devre arası maddi nedenlerden dolayı takım dağıldı bu sefer biz genç oyunculara şans doğdu. Ben de o zamanlar genç takımda gol krallığına onuyordum. Krallıkta 5 gol öndeydim. İlk maçım Türk Ocağı’na karşı oldu. Çok güzel bir duyguydu hayal ettiğim bir noktaya çıkabilmenin gururunu yaşıyordum. Bu da bana maçtan ayrı bir keyif alma fırsatı oldu oldukça heyecanlıydım.

 

Bildiğiniz gibi şu anda bir salgın var ve ne olacağı merak konusu. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu salgından dolayı önce toplum sağlığını düşünmemiz lazım. Tabii ki bu olaydan dolayı futboldan uzak kalmak oldukça zor… Bu salgının bir an önce geçmesi ve yeniden sahalara dönmek için büyük bir özlem duyuyorum. Sahadan uzak kaldığımız sürede de kendimizi bırakmayıp elimizden geldiğince çalışmalıyız.

 

“Hedefimize ulaşmak istiyoruz”

Sezonun geriye kalan bölümü için ne söylemek istersiniz?

Sezonun geri kalanında bayağı bir zor dönem yaşayacağımız ortada. Hava sıcaklıklarının da giderek artmasıyla harcayacağımız eforun daha da fazla olacağının farkındayız. Bu güçlüğü aşabilmek için daha çok çalıp hedefimize ulaşmak istiyoruz. Federasyonun kalan maçlarla ilgili vereceği karar doğrultusunda hedefimize yani Süper Lig’e yeniden çıkma mutluluğunu yaşamak istiyoruz.

 

Bireysel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kıbrıs’ın bu yeşil sahalarında ismimin duyulmasını istiyorum. Aynı zamanda başarılı ve disiplinli bir futbolcu olmak da en büyük hedeflerim arasında.

 

“Futbolculara büyük adaletsizlik yapılıyor”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre ülke futbolunun en büyük sıkıntısı profesyonellik kavramının ülkemizde gelişmemiş olması ve alt yapı eksikliğidir. Gençliğe verilen önemin çok düşük oluşudur. Federasyonun genç futbolcuları 28 yaşına kadar bir kulübe bağlayarak futbol hayatlarına yön vermelerini engellemesi bence genç futbolcular için çok büyük bir adaletsizliktir.

 

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan ambargolar var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ambargo nedeniyle ülkemiz futbolunun yurt dışına açılamaması gerçekten çok üzücü bir durum. Sporun siyasi düşünceler nedeniyle engellenmesi ve dünyayla kucaklaşmamıza fırsat verilmemesi bizim için çok büyük bir kayıp olduğu düşüncesindeyim. İnşallah en kısa sürede dünya futboluyla kucaklaşırız.

 

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

Öncelikle çok çalışmak, disiplin ve yapılan işi ciddiye almak her insanı başarıya götürür.

 

Son dönemlerde genç oyuncular eskiye göre daha çok fırsat bulabiliyor. Bu konuda ne söylersiniz?

Genç oyunculara önem verilmesi futbolumuzun daha canlı ve gelecek neslin futbola olan ilgisinin daha da artmasına imkan sağlayacağından gençlere çok büyük bir motivasyon olduğunu düşünürüm.

 

“Spora verilen önem daha yüksek olmalı”

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara sesimizi duyurmak için böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkür ediyorum. Son olarak söylemek istediğim, genç neslin daha iyi yetişebilmesi ve birçok olumsuz etkenlerden uzak kalabilmesi için spora verilen önemin daha da yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede daha kaliteli bir genç nesil yaratılması mümkün olabilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’

 


Kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncularından oldu

Gençler Birliği’nin alt yapısından yetişen Ahmet Kara, geçen sezonlarda çıktığı A takımda ortaya koyduğu performansla beğeni topladı ve kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. Oyuncu, U21 Liglerinde toplam attığı 40 golle de dikkat çekmişti.

img_0923.jpg

Bu haber toplam 7734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.