Olimpiyat yolunda ilk adım

Olimpiyat yolunda ilk adım

Kıbrıslı Türk voleybolu Merve Çelebi, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılım için düzenlenen CEV Continental Cup’ın ilk aşamasını Türkiye Milli Takımı ile geçti, ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı.

A+A-

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nda mücadele eden Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, takımı ile Gürcistan’da yer aldığı CEV Continental Cup ilk aşama organizasyonda ikinci aşamaya kalma başarısı gösterdi.

Voleybolda Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılımın da belirlendiği Continental Cup ilk aşamasının F Grubu mücadelesi Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlendi. Organizasyonun ilk gününde Merve Çelebi’nin de yer aldığı Türkiye Milli Takımı Macaristan ile karşılaştı. Macaristan karşısında iki maçı galibiyetle, bir mağlubiyetle tamamlayan Türkiye grubunda ilk ikiye kalmayı garantileyerek adını önümüzdeki yıl düzenlenecek olan ikinci aşamaya yazdırdı.

 

Bugün liderlik maçı

Macaristan karşısında elde ettikleri galibiyetlerle ilk iki içerisinde yer almayı garantileyen Merveli Türkiye, bugün Norveç ile grup birinciliği için karşılaşacak.

Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler CEV Continental Cup’ta ikinci aşamaya yükselmeye hak kazanıyor. Beş grupta daha önce oynanan karşılaşmalar sonunda ikinci aşamaya yükselen ekipler belli olmuştu. İkinci aşama 2020 yılında yapılacak. Bu aşamayı da geçen ekipler adlarını 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yazdıracak.

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.