Olayların faturası belli oldu

Olayların faturası belli oldu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 20-21 Nisan 2019 tarihleri arasında oynanan K-Pet Süper Lig, K-Pet 1.Lig, U21 Süper Lig, U21 1.Lig maçlarının ardından verilen cezaları açıkladı.

A+A-

Oynanan maçlar sonucunda 9 futbolcu kırmızı kart sonucu cezalı duruma düşerken 18 futbolcu da ligdeki dördüncü sarı kartını görerek 1 maç ceza aldı.

20 Nisan 2019 - 21 Nisan 2019 tarihleri arasında oynanan K-Pet Süper Lig, K-Pet 1.Lig, U21 Süper Lig ve U21 1.Lig maçları ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu'na intikal ettirilen müsabaka isim listeleri, hakem, gözlemci ve saha komiserleri raporları ışığında alınan kararlar aşağıda belirtildiği gibidir:                                                               

KIRMIZI KART CEZALILARI

TAKIM

FUTBOLCU

CEZA

ÇETİNKAYA TSK

HERVE AMANİ

2 MAÇ

GENÇLİK GÜCÜ TSK

AŞKIN KAVAKLI

2 MAÇ

BİNATLI YSK

BURAK SARIKAYA

1 MAÇ

KÜÇÜK KAYMAKLI TSK

EVOR JOHN BELLO

1 MAÇ

L. GENÇLER BİRLİĞİ SK

ERBAY CEMMEDO

3 MAÇ

L. GENÇLER BİRLİĞİ SK

MUHAMMET M. KIRMIZIYÜZ

2 MAÇ

BOSTANCI BAĞCIL SK

AHMET VATANSEVER

1 MAÇ

MARAŞ GSK

ERAY AKTEN

2 MAÇ

KARŞIYAKA ASK

MEHMET ÖZYAY

2 MAÇ

                                                                                                               

ANTRENÖR / YÖNETİCİ / KULÜP PERSONELİ CEZALARI

TAKIM

ANTRENÖR / YÖNETİCİ/PERSONEL

CEZA

GENÇLİK GÜCÜ TSK

İLHAN ARCIN

3 MAÇ

DÜZKAYA KOSK

SERDAR ERSÖNMEZER

1 MAÇ

DÜZKAYA KOSK

MÜNÜR ÇAVUŞ

1 MAÇ

YENİBOĞAZİÇİ DSK

MEHMET FAHLIOĞULLARI

1 MAÇ

               

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OLAN FUTBOLCULAR

FUTBOLCU

TAKIM

CENKER YAZAR

L. GENÇLER BİRLİĞİ SK

REŞİT ERİŞİK

GÖÇMENKÖY İYSK

MUSTAFA AKIŞ

DÜZKAYA KOSK

SERCAN ÇOBAN

KÜÇÜK KAYMAKLI TSK

ERTU GAZİ

KARŞIYAKA ASK

EGE NURTUNÇ

YENİBOĞAZİÇİ DSK

BARIŞ ÖZKOL

MORMENEKŞE GB

AHMET SALDUN

MORMENEKŞE GB

KEMAL DEMİRALP

MESARYA SK

ARDA GÖKSU

KÜÇÜK KAYMAKLI TSK

AYHAN ŞEMET

LEFKE TSK

SÜLEYMAN ÖZOĞUL

AKOVA VUDA TÇB

JAMES AKPAMA OBONGHA

GİRNE HALK EVİ

MUSTAFA  SELEKER

CİHANGİR GSK

İRFAN ÖZBAYSAL

YENİBOĞAZİÇİ DSK

UGOCHUKWU NWACHUKWU

ÇETİNKAYA TSK

AHMET KIYI

MESARYA SK

FERDİ KÖSEM

DÜZKAYA KOSK

 

DİSİPLİN KURULU KARARLARI

 

  1. 20/04/2019 tarihinde Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Gönyeli S.K. ile Lefke T.S.K. arasında gerçekleşen K-Pet Süper lig müsabakası esnasında gerçekleşen saha olayları nedeni ile 10/2018-2019 sevk no ile Kurulumuza sevk edilen mesele gözlemci raporları dikkate alınarak ve keza Gönyeli S.K. sözlü savunması dinlenerek incelenmiştir. Bu müsabakada ev sahibi takım Gönyeli S.K. olup, saha güvenliğini sağlamada Gönyeli Spor Kulübü yükümlülüğündedir. Gözlemci raporu incelendiği zaman, müsabakanın başlamasından önce Gönyeli S.K. taraftarlarının, Lefke T.S.K. tribünlerine yönelik sözlü sataşmaları ve toplu olarak küfürlü tezahüratları olduğu, maçın başlaması ile bu sataşma ve küfürlerin arttığı anlaşılmaktadır. Yine artan sözlü sataşma ve küfürlere misafir takım Lefke T.S.K’nin cevabı sataşmalarda bulunduğu devre arasına girilmesi ile birlikte ise, sataşma ve küfürlerin fiili saldırıya dönüştüğü, Gönyeli S.K. taraftarlarının, kantine girmeye çalışan Lefkeli taraftarlara sopa, plastik sandalye ve pet şişelerle fiili saldırıda bulundukları, bu olaylar nedeniyle maçın ikinci yarısının 12 dakika geç başladığı anlaşılmaktadır. Olayların vuku buluş şekli dikkate alındığında Disiplin Talimatı md 52 ve 53.’ün ihlal edilmiş olduğu yönünde tespitte bulunuruz. Gönyeli S.K. taraftarlarının md 51/1 A,B,C,Ç,E ve F maddelerinin tümünü ihlal ettikleri görülmekte olduğundan, her ne kadar da Gönyeli S.K. daha önce benzeri bir fiil bulunmasa da, ihtar cezası vermeyi uygun bulmayız. Olayın vehameti dikkate alındığında Gönyel S.K’ne md 52(2) uyarınca 2 maç saha kapatma cezası verilmesine ve keza 52 (4) uyarınca 2,000.-TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilir.

 

  1. 21/04/2019 tarihinde Karşıyaka Ergin Cemal Şahdur Stadında, Karşıyaka A.S.K. ile Düzkaya K.O.S.K. arasında oynanan K_Pet 1.lig müsabaka esnasında, maçın 69. dakikasında Karşıyaka taraftarlarından bir şahıs, Düzkaya K.O.S.K. yardımcı antrenörüne, saha dışından yumruk vurmuştur. Ev sahibi olan Karşıyaka A.S.K.’nin saha güvenliğini koruma yükümlülüğü bulunmaktadır. Sevk kararı, madde 44 olmakla birlikte olayın vuku buluş şekli önümüzdeki raporlar dikkate alındığında md.52 dikkate alınır. Disiplin Talimatı md 52/1(b)’nin ihlal edilmiş olduğu, md 52/4 uyarınca 1,000.-TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilir.

 

  1. 21/04/2019 tarihinde Değirmenlik Sadık Cemil stadında oynanan Değirmenlik S.K. - Bostancı Bağcıl S.K. U21 1.lig müsabakasının 53.’cü dakikasında hakemin vermiş olduğu bir karar sonrası Bostancı Bağcıl Spor Kulübünün, müsabakayı terk ettiği ve/veya çekildiği raporlardan tespit edildiği cihetle, ilgili Kulübe Müsabaka Talimatı 26.’ncı maddenin 1(b) fıkrası uyarınca, hükmen mağlubiyet cezası ile birlikte -3 puan cezası verilmesine ve keza, ilgili müsabaka için tayin edilen hakem masraflarının B.B.S.K. tarafından ödenmesine ve müsabaka skorunun 3-0 Değirmenlik Spor Kulübü lehine tescil edilecek şekilde olmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.