MTG yılmadı, lider tamamladı

MTG yılmadı, lider tamamladı

İlk yarının son haftasında elde ettiği K.Kaymaklı galibiyeti ile Mağusa Türk Gücü devre arasına lider girdi.

A+A-

DEVREYE LİDER GİRDİ… Şampiyonluk favorilerinden Mağusa Türk Gücü ilk yarıyı lider noktalama başarısı gösterdi. İlk yarıda oynanan 15 maçta genellikle Yenicami’nin takipçisi olarak yer alan MTG, son haftada zirveyi ele alarak devre arasına lider girdi

 

EN GOLCÜ TAKIM… İlk yarıda 38 golle en fazla gol atan takım olan MTG, kalesinde 18 gol gördü. 15 maçlık dönemde 7 maçlık galibiyet serisi elde eden sarı yeşilliler, Girne’de oynadığı 5 deplasmanın tamamından galibiyetle ayrılarak topladığı 35 puanın 15’ini Girne’den çıkardı

 

K-Pet Süper Lig’de 15’inci hafta karşılaşmalarının tamamlanması ile birlikte ilk devre sona erdi. Şampiyonluk adaylarından Mağusa Türk Gücü zaman zaman liderliğe yükseldiği ilk devrede genellikle Yenicami’nin takipçisi konumunda mücadele etti. Sarı yeşilli ekip son haftada Yenicami’nin Türk Ocağı karşısında puan kaybetmesi sonrası Küçük Kaymaklı’yı farklı yenerek devreyi lider tamamladı.

Ligin ilk haftasına farklı Merit Alsancak Yeşilova galibiyeti ile başlayan Mağusa Türk Gücü, 5-0’lık skorun ardından liderlik koltuğuna yükselse de, bir sonraki liderlik sevinci 10’uncu haftada yaşandı. İkinci haftada iç sahada Çetinkaya’ya ile 1-1 berabere kalan MTG, Ocak ve Binatlı galibiyetlerinin ardından deplasmanda Gönyeli’ye 5-1 gibi farklı bir skorla yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini ağır bir şekilde yaşadı.

 

7 maçlık galibiyet serisi

Gönyeli mağlubiyeti sonrası motivasyon anlamında kopmayan MTG, 10’uncu haftaya kadar üst üste aldığı 4 galibiyetle Yenicami karşılaşmasına çıktı. Mağusa’ya lider gelen Yenicami’den zirveyi alan MTG, 11 ve 12’inci haftaları Doğan Türk Birliği ve Baf Ülkü Yurdu galibiyetleri ile lider olarak noktaladı. 13’üncü haftada Lefke ile iç sahada 1-1 berabere kalan MTG, bu hafta zirveyi yine Yenicami’ye devretti. 14’üncü haftada 4-3’lik Cihangir mağlubiyeti sonrasında ilk yarının son haftasında Yenicami’nin puan kaybetmesi sonrası MTG, Küçük Kaymaklı galibiyeti ile ilk yarının lideri oldu. MTG ilk yarıda ayrıca 7 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

 

Girne deplasmanında beşte beş

MTG adına ilk yarıda ilginç bir istatistik ise Girne deplasmanında oynadığı 5 karşılaşmanın tamamını da kazanması oldu. MTG sırası ile Merit Alsancak Yeşilova, Türk Ocağı, Esentepe, Girne Halk Evi ve Doğan Türk Birliği karşılaşmalarından galibiyetle ayrılarak ilk yarıda topladığı 35 puanın 15’ini Girne’den çıkarmış oldu.

 

Mağlubiyetler deplasmanda, beraberlikler iç sahada

Mağusa Türk Gücü ilk yarıda 2 kez mağlup olurken, 2 kez de berabere kaldı. Beraberlikler iç saha maçlarında yaşandı. MTG konuk ettiği Çetinkaya ve Lefke ile 1-1 berabere kalırken, deplasmanda Gönyeli’ye 5-1, Cihangir’e de 4-3’lük skorla yenildi.

 

En golcü takım

İlk yarıda Mağusa Türk Gücü aynı zamanda golcü kimliği ile de dikkat çekti. Sarı yeşilli ekip 15 karşılaşmada 38 gol kaydederek maç başına 2,5 gibi bir gol ortalaması yakaladı. Oynadığı her maçta en az 1 gol atan MTG, bir maçta en fazla rakip fileleri 6 kez sarstı. Savunma anlamında da iyi bir iş çıkaran sarı yeşilli ekip kalesinde 18 gol gördü. Doğan Türk Birliği (16), Yenicami, Baf Ülkü Yurdu’nun (17) ardından MTG, Türk Ocağı ile kalesinde en az gol gören takım oldu.

 

Takımın en golcüsü Peter

Mağusa Türk Gücü’nün kaydettiği 38 golün 10’unda Ebimobowei Peter imzası oldu. Peter aynı zamanda ilk yarıda takımın en golcü ismi oldu. Peter’i 8 golle Uğu Gök, 6 golle Halil Turan ve 5 golle Yasin Kurt takip etti.

 

İLK YARI SONUÇLARI

Merit Alsancak Yeşilova – Mağusa Türk Gücü: 0-5

Mağusa Türk Gücü – Çetinkaya: 1-1

Türk Ocağı - Mağusa Türk Gücü: 1-2

Mağusa Türk Gücü – Binatlı: 4-1

Gönyeli - Mağusa Türk Gücü: 5-1

Mağusa Türk Gücü - Gençler Birliği: 4-1

Esentepe - Mağusa Türk Gücü: 0-1

Mağusa Türk Gücü - Gençlik Gücü: 4-3

Girne Halk Evi - Mağusa Türk Gücü: 0-2

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 3-0

Doğan Türk Birliği - Mağusa Türk Gücü: 0-1

Mağusa Türk Gücü - Baf Ülkü Yurdu: 1-0

Mağusa Türk Gücü – Lefke: 1-1

Cihangir - Mağusa Türk Gücü: 4-3

Mağusa Türk Gücü - Küçük Kaymaklı: 6-1

 

GOLLER

10 Gol: Ebimobowei Peter

8 Gol: Uğur Gök

6 Gol: Halil Turan

5 Gol: Yasin Kurt

3 Gol: Arif Uysal, Dinopeter

2 Gol: Adil Uçar

1 Gol: Emre Özsin, Yusuf Beyazi

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.