“Maddi fedakârlık olur, sağlık yönünden olmaz”

“Maddi fedakârlık olur, sağlık yönünden olmaz”

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya Türk Spor Kulübü kaptanı Serkan Önet, “Maddi yönden fedakarlık olur ama sağlık yönünden olmaz” dedi.

A+A-

Tecrübeli futbolcu kendileri için birinci önceliğin sağlık olduğunu, ikincisinin pandemi şartlarında futbolun temaslı oynanabilecek noktada olması olduğunu ve üçüncüsünün yeterli bir hazırlık döneminin olması ve doğru takvimlendirme olması gerektiğini belirtti.

                                                                                                       

Önet: “Fiziksel olarak ciddi anlamda geriledik”

Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Gündemi programına konuşan Önet, ülke sporunun son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Pandeminin dünya genelinde ve ülkemizde genel anlamda hayatı ciddi anlamda etkilediğini belirten Serkan Önet, “Futbol açısından bakarsak zaten hali hazırda alınan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 30 Nisan’a kadar sportif faaliyetler yasaklandı. Sonrası zaten liglerin bitiş tarihine denk geliyordu. Spor yapmaya yasaklanmış durumda oturuyoruz. Sezon aralarındaki dönemlerden farklı olarak, ki o dönemde sporcular formda kalabilmek için spor aktiviteleri yapıyordu, bu kadar ara vermilmiyordu. Böyle bir ortamdan da uzaktayız. Fiziksel olarak ciddi anlamda geriledik, sıfırlandık diyebiliriz” dedi.

 

“Sağlık, pandemi ve yeterli hazırlık dönemi”

Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da sıkıntılar yaşadıklarını belirten Serkan Önet, “Psikolojik olarak da sıkıntı yaşıyoruz. Herkesin bir ailesi, ortamı var. Futbol camiası çok büyük bir camiadır” dedi. Önet, “Buradaki birinci önceliğimiz ben Çetinkaya kaptanı olarak, arkadaşlarım adına şunu söyleyebilirim; birinci önceliğimiz sağlığımızdır” ifadelerini kullandı. Çetinkaya kaptanı üç noktanın üzerinde dururken, “Birincisi pandeminin en az duruma gelecek, temaslı oynanacak zamanda sıkıntı yaratmayacak ortamda futbol oynanmalı. Diğeri yeterli bir hazırlık dönemi verilmemesi durumunda maçların başlatılması noktasıdır. Çünkü sonrası ciddi sakatlıklar yaşayabiliriz. Bir de konuşulan diğer bir olay var, federasyonumuz Sağlık Birimi onay verirse takvimlendirme durumunda haziran gibi ligleri başlatarak temmuz ortası maçları tamamlamayı düşünüyor. Bu bana göre riskli bir durumdur. Sakatlık ve pandemiyi bırakın, 3-4 haftalık dönemde hiçbir futbolcunun bu süreçte hazır geleceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

 

“Doğru alternatifler masaya yatırılarak doğru çözümün bulunacağına inanıyoruz”

Şu anda konuşulan takvimin doğru bir takvim olmadığını ifade eden Serkan Önet, “Daha doğru alternatiflerin masaya yatırılarak en doğru çözümün bulunacağına inanıyoruz. Biz sezonları açıyoruz, ciddi antrenmanlar, kamplar yapıyoruz. Bunları yaptığımız zaman bile ligin ilk haftalarında sıkıntılar yaşıyoruz. Çok kısa bir dönemde haftada iki maç yaparak böyle bir ortama fiziksel olarak gelebileceğimizi düşünmüyorum” dedi.

 

“Maddi fedakârlık olur, sağlıkta olmaz”

“Çetinkaya özelinde de tüm futbolcular genelinde de şunları söyleyebilirim” diyerek sözlerini sürdüren Önet, “Kıbrıs Türk futbolcularının, herkesin fedakârlık yapacağını düşünüyorum. Maddi yönden fedakârlık olur ama sağlık yönünden fedakarlık yapılmaz. Bu konuda atılacak en doğru adımları da yerine getirmeye gayret edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.