“Ligler Eylül’e sarkarsa ülke futbolu kaosa sürüklenir”

“Ligler Eylül’e sarkarsa ülke futbolu kaosa sürüklenir”

Yonpaş Dumlupınar Başkanı Mehmet Evram, BRT'de katıldığı Spor Gündemi programında süreci değerlendirdi

A+A-

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın Başkanı Mehmet Evram, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak süreç hakkındaki görüşlerini anlattı. Evram, sürecin tamamlanmasıyla liglerin devam etmesi gerektiğini belirterek; “Eğer ligler Eylül ayına sarkarsa ülke futbolu kaosa sürüklenir” şeklinde görüş bildirdi.

 

Evram: “Bu konuları bir platformda tartışmalıyız”

Yonpaş Dumlupınar Başkanı Mehmet Evram, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 30 Nisan’a kadar olan dönem içerisinde tüm paydaşlarla bir araya gelerek fikir üretmesi gerektiğini ifade etti. Evram; “Bir gerçek var ki, önümüzde sadece futbolda değil, tüm ülke için zor bir süreç var. Hepimiz kritik bir sürece gireceğiz. Bildiğiniz üzere Bakanlar Kurulu spor için süreyi 30 Nisan’a kadar uzattı. Bence Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun organize edeceği bir platformda futbol paydaşları olarak önümüzdeki bu 1,5 yıl için A, B ve C planlarını tartışmalıyız. Federasyon bu çalışmayı bu ölü dönemde yapmalıdır. Gerekirse tüm paydaşlarla ayrı ayrı toplantı yapılabilir. Bu toplantı, Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınarak çok büyük bir salonda, kurallara uyacak şekilde veya hiç bunlara gerek duyulmadan elektronik bir ortamda da yapılabilir. Çünkü sürecin tamamlanmasıyla takımlar da önüne bakmak zorunda. O yüzden kesinlikle bir planlama yapılmalı. Liglerin Eylül’de başlayacak olması ülke futbolumuzu kaosa sürükler. Önümüzü görmek adına Eylül’den önce ligleri tamamlamalı ve bir an önce bir sonraki sezon için çalışmalara başlamalıyız” dedi.

 

“Sayıyı azaltabiliriz”

Programda kendisine yöneltilen bir soru üzerine yabancı konusuna da değinen Evram; “Yabancı konusunda ‘sıfır’ yabancıya karşıyım. Dışarıdan gelen yabancılar ülke futbolumuza çok şey katıyor. Ama bir gerçek var ki, böyle bir dönemde 3 yabancı oyuncu fazla. Bu süreçte bu sayıyı azaltma yoluna gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.