“Lig tescillenmeli”

“Lig tescillenmeli”

Baf Ülkü Yurdu Başkanı Erhan Arıkan düşüncelerini paylaştı

A+A-

K-Pet Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun Başkanı Erhan Arıkan, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına bağlanarak, süreç hakkındaki düşüncelerini belirtti. Arıkan, kendilerinin ligin tescillenmesini istediklerini ancak, tüm paydaşların vereceği ortak karara uyacaklarını söyledi.

 

Arıkan: “Gelirler tamamen sıfırlanmıştır”

BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına bağlanan Arıkan, gelinen noktada hem kendisinin, hem de camiasının ligin tescillenmesini istediklerini belirtirken, şu anda hiçbir kulübün bir gelirinin olmadığına dikkat çekti. Arıkan, ilerleyen zamanlarda alınacak karara saygı duyacaklarını da sözlerine ekledi. Arıkan; “Ülkemiz bu salgınla birlikte evlere hapsoldu. Öncelikle bu salgınla uğraşan başta sağlık çalışanları olmak üzere herkese kendim ve camiam adına teşekkür ederim. Bizim camia olarak düşüncemiz liglerin tescillenmesidir. Sporla ilgili ortak paydaşların kararına da saygımız sonsuzdur ve alınan karara uyacağız. Gelinen aşamada, tüm kulüplerin şu anda gelirleri tamamen sıfırlanmıştır. Şu anda hiçbir gelirimiz yok. Biliyorsunuz ki bizim, farklı branşlarda, farklı yaş gruplarında aktif olan 300 sporcumuz var. Bu sporcuların giderlerini nasıl karşılayacağız? Biz kulüp yöneticileri olarak, hep bunları düşünmek ve ona göre hareket etmek zorundayız. Başbakan Ersin Tatar ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun konuyla ilgili bir takım açıklamaları oldu. Bu da bizim için umut verici” şeklinde konuştu.

 

“Herkes elini taşın altına koymak zorunda”

Baf Ülkü Yurdu Başkanı Arıkan, geçtiğimiz günlerde yönetimle bir toplantı gerçekleştirdiklerini, bu bağlamda, alınacak karar doğrultusunda kendi yol haritalarını belirleyeceklerini belirtti. Arıkan, bu noktada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin de altını çizdi. Erhan Arıkan; “Bundan sonraki süreçte ekonomik yönden nasıl bir yol izleyeceğimizi takımın tüm paydaşlarıyla görüşeceğiz. Gelinen noktada herkes elini taşın altına koymak zorunda. Bu konularla ilgili geçtiğimiz günlerde yönetimle bir toplantı yaptık ve süreci değerlendirdik. Alınacak kararlara göre kendi özelimizdeki yol haritamızı belirleyeceğiz. Şu anda bütün yabancı oyuncularımız da ülkemizde ve onların tüm ihtiyaçlarını kulübümüz karşılıyor. Kulüplerin giderlerini düşürmek için bazı yaptırımlar yapmak şart. Yabancı konusunda bizim görüşümüz açık ve nettir. Bu noktada bu ligi yabancısız da oynayabiliriz” dedi.

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.