Lefkoşa’da ralli zamanı

Lefkoşa’da ralli zamanı

2019 Ralli Sezonu, hafta sonu gerçekleştirilecek olan Lefkoşa Rallsi ile başlıyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu'nun Limasol Sigorta'nın ana sponsorluğunda düzenlediği 2019 Ralli Sezonu'nun ilk ayağı olan Lefkoşa Rallisi, hafta sonu başlıyor.

Limasol Sigorta ana sponsorluğunda 6-7 Nisan Cumartesi-Pazar gerçekleşecek olan ralli, Cumartesi saat 16.00’da Limasol Türk Kooperatif Bankası önünden start alacak.

 

Kişmir: “Daha çok ses getiren projeler yapacağız”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir, 2019 ralli sezonunu Limasol Sigorta sponsorluğunda ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu desteğiyle başlatacaklarını ifade ederek, yarışın ana sponsoru olan Limasol Sigorta'ya, KKTOK'a güvenip destek verdikleri için teşekkür etti.

Kişmir, Limasol Sigorta ile işbirliği yaparak sorumluluklarının arttığını kaydederek, "Alnımızın akıyla bu işten çıkacağız. Daha çok ses getiren projeler yapacağız. Çok daha güzel, heyecanlı bir dönem geçireceğiz" dedi.

Kişmir, geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul ile ekibin sportif başarı yanında kurumsal başarıyı da hedefleyen bir ekip haline dönüştüğünü ifade ederek, basında yer almanın önemine de değindi.

 

Asker: “Bu etkinlikte bulunmaktan gurur duyuyoruz”

Limasol Sigorta Genel Müdürü Birtan Asker konuşmasında, Limasol Sigorta'nın güvenli sürüşü desteklediğini ifade ederek, Limasol Türk Kooperatif Bankası'nın yan kuruluşu olarak kurulan Limasol Sigorta'nın her daim sosyal sorumluluğun hedeflediğini kaydetti.

Araba kullanırken, hız, alkol ve cep telefonunun ölümlerde en önemli nedenler olduğunu da belirten Asker, hızın trafikte değil, rallilerde, etaplarda yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Asker sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlerimiz kendilerini özel olarak düzenlenmiş etaplarda göstersinler. Dünya standartlarına göre, ülkemizde kaza oranları diğer ülkelerin çok üstündedir. KKTOK'a yapacağımız desteği bir sosyal sorumluluk görevi olarak görmekteyiz. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte bulunmaktan gurur duyuyoruz. Kazançlarımızı sosyal sorumluluk projelerine yönlendirerek çok iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve diğer kurumların da bizler gibi projelere katılmasını salık veriyoruz"

 

Karaokçu: “Hız, özel etaplarda yapılması gerekir”

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise konuşmasında iki yıldır araba sporlarına destek verdiklerini kaydederek, gençler ve çocukları uyuşturucu teshiri altında yollarda kaybetmek istemediklerini belirtti.

Karaokçu, araba sporları ve hız merakı olan insanların bu tutkularını özel etaplarda yapması gerektiğini de ifade ederek, ülkede uyuşturucu sorununa karşı kimsenin sırtını dönme lüksünün olmadığını belirtti.

Karaokçu sözlerine şöyle son verdi:

"Tüm kurumlara da çağrıda bulunduk. Limasol Sigorta'yı yanımızda görmek bizim için onurdur. Yarışmacılara başarılar diliyorum."

 

Sezinler: “Katkılar vergiden düşüyor”

KKTOK Asbaşkanı Mahmut Sezinler ise, KKTOK ve Limasol Sigorta'nın bir marka olduğunu belirterek, iki markanın bir araya gelerek 2019 Ralli sezonunu açacağını belirtti.

Sezinler, Limasol Sigorta Genel Müdürü Birtan Asker'e ralli sporuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, işbirliğinin çok önemli bir olay olduğunun altını çizdi.

Başarılı bir yıl geçirilmesini dilediğini de kaydeden Sezinler, bu yıl çok ciddi organizasyonlar olduğunu ve sporun sponsorsuz yapılamayacağını kaydetti. Sezinler sözlerine şöyle devam etti:

"Bu katkı ümit ederim diğer kurumlara ve vergi veren kuruluşlara da örnek olur. Bu katkılar kurumların devlete ödediği vergiden düşüyor. Bize katkı yaparlarsa, çalışmalarımız hız alır. Bu sporu çok ileri boyutlara getiririz. Ciddi bir yol aldık. KKTOK'un yaptığı organizasyonlar Kıbrıs'ın güneyinde bile konuşuluyor. Akdeniz Rallisi'ne Türkiye tarafından en iyi organizasyon ödülünü aldık. Umarım bu yıl yine öyle olur. Bizi yalnız bırakmayan, KKTOK ekibine teşekkür etmek istiyorum. Basın çalışanlarına da teşekkür, bizi yalnız bırakmadınız. Umarım hafta sonu gerçekleşecek yarış sorunsuz olur."

 

Rallide ilk mücadele

2019 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası hafta sonu gerçekleşecek olan Limasol Sigorta Lefkoşa Rallisi ile başlıyor. Limasol Sigorta ana sponsorluğunda 6-7 Nisan Cumartesi-Pazar gerçekleşecek olan ralli, Cumartesi saat 16.00’da Limasol Türk Kooperatif Bankası önünden start alacak. Ekipler Cumartesi günü uzun zamandır yapılmayan ikili çıkış etabı olan Cemsa Seyirci Etabı’nı saat 17.00 da geçip ilk günü noktalayacak.

7 Nisan Pazar günü ise ekipler saat 10.00-11.30 arası iki kez Görneç , 12.00 - 13.30 arası iki kez Kalavaç ve saat 15.30-17:00 arası iki kez de Türkeli’deki Aktepe etaplarını geçecek.

Limasol Sigorta ana sponsorluğunda, Spor Dairesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Motul katkılarıyla gerçekleşecek olan rallide sporcular 17.00’de Limasol Türk Kooperatif Bankası önünde finiş görecek.

 

Eski şampiyon geri döndü

2016-2017 sezonlarında ralli şampiyonlukları bulunan ve ralliye bir sezon ara veren Rauf Denktaş , bu yıl etaplara geri dönüyor. Son sezonun şampiyonu Cevdet Alptürk'ün de start alacağı rallide eski şampiyonlardan Fikri Macila, 2017 sezonu ikincisi Cahit Yetkili ve başarılı pilotlar Mehmet Kamiloğlu ile Sadık Bilgimer arasında mücadele bekleniyor.

 


 

Seyirci Noktaları

 

ÖE AKTEPE SEYİRCİ NOKTASI 1

ZET Karting’i geçtikten sonra Türkeli çemberinden sağa dönüp 1.70 km ilerledikten sonra yolun sağından toprağa iniş yapıp 1.20 km boyunca etabı takip ettiğiniz zaman seyirci noktasına ulaşmış olacaksınız.

35.223801,33.201676

 

ÖE AKTEPE SEYİRCİ NOKTASI 2

ZET Karting’i geçtikten sonra Türkeli çemberinden sağa dönüp askeri nizamiyeyi bulana kadar ilerleyin. Nizamiyeyi bulduğunuzda seyirci noktasına ulaşmış olacaksınız. 

35.218486,33.197780

 

ÖE GÖRNEÇ SEYİRCİ NOKTASI 1

Serdarlı Ejder Petrol yanından sola dönüp Görneç istikametine doğru ilerleyip Özdilek Market’ten yine sola Görneç istikametine doğru ilerleyin.Görneç futbol sahasının yanından devam edin. Etabın startını bulduğunuzda seyirci noktasına ulaşmış olacaksınız.

35.285538,33.570604

 

ÖE GÖRNEÇ SEYİRCİ NOKTASI 2

Girne dağ yolundan Alevkayası istikametine doğru ilerleyip piknik alanına geldiğiniz zaman sağ tarafta bulunan Orman Dairesi binasını bulduğunuzda seyirci noktasına ulaşmış olacaksınız.

35.284689,33.534078

 

ÖE KALAVAÇ SEYİRCİ NOKTASI

Kalavaç köy kahvehanesinden düz devam edip toprağa indikten 1 km sonra seyirci noktasına ulaşmış olacaksınız.

35.264553,33.543944

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.