Lefke’nin geleceği emin ellerde

Lefke’nin geleceği emin ellerde

LAÜ Futbol Akademisi Koordinatörü Mehmet Şekerli, çalışmalarını YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

“YETENEKLİ FUTBOLCULAR ÜLKE FUTBOLUNA KAZANDIRILACAK” … LAÜ Futbol Akademisi Koordinatörü Mehmet Şekerli; “Akademinin amacı bölgemizdeki çocukları bir çatı altında toplayıp, disiplinli, bilinçli, sağlıklı futbolcular yetiştirmektir. Yetenekli olanları da geliştirip ülke futboluna kazandırmaktır.”

 

“LAÜ VE LEFKE TÜRK SPOR KULÜBÜ’NÜN İŞBİRLİĞİ VAR” … “LAÜ futbol akademisi 1 Eylül 2019 tarihinde çalışmalara başlamıştır. Lefke Türk Spor Kulübü Yönetim Kurulu ile LAÜ Yönetimi’nin yapmış olduğu anlaşmayla alt yapı tamamen üniversitenin kontrolü altına geçmiştir.”
 

Haldun OKTAY

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Futbol Akademisi Koordinatörü Mehmet Şekerli, çalışmalarını YENİDÜZEN’e anlattı. Şekerli, Lefke Türk Spor Kulübü ile LAÜ arasında imzalanan anlaşma ile 2019 yılının Eylül ayında çalışmalara başladıklarını belirterek, akademinin amacının bölgedeki çocukları bir araya toplayıp, sağlıklı futbolcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Şekerli, aynı zamanda sayılarının git gide arttığını da sözlerine ekledi.

 

LAÜ Futbol Akademisi ne zaman ve hangi amaçla kuruldu?

LAÜ futbol akademisi 1 Eylül 2019 tarihinde çalışmalara başlamıştır. Lefke Türk Spor Kulübü Yönetim Kurulu ile LAÜ Yönetimi’nin yapmış olduğu anlaşmayla alt yapı tamamen üniversitenin kontrolü altına geçti. Ben de bu oluşumda alt yapı koordinatörü olarak aynı tarihte göreve başladım. Buradaki anlaşma üniversitenin isteğine bağlı olarak ilçe sınırları içinde var olan tüm kulüplerin alt yapıları da bu oluşumda var olacaktır. Akademinin amacı bölgemizdeki çocukları bir çatı altında toplayıp, disiplinli, bilinçli, sağlıklı futbolcular yetiştirmektir. Yetenekli olanları da geliştirip ülke futboluna kazandırmaktır.

Akademi bünyesinde kaç hoca ve alt yapı futbolcusu var?

Bünyemizde toplamda 1 koordinatör 3 takım antrenörü, 1 kaleci antrenörü, 4 tane de stajer antrenör bulunmaktadır. Koordinatör Mehmet Şekerli, U14 grubu çalıştırıcısı Azmi Coşkun, U12 grubu çalıştırıcısı Fırat Ömür, U10 grubu çalıştırıcısı Reşat Yolaç. Kaleci antrenörlerimiz ise Aziz Atilla hocamızdır. Bizden önce Lefke kulübü bünyesinde 35-40 civarında olan sayı, şu anda 70’i bulmuştur. Bunun yanında Doğancı’da 25 tane çocuğumuz çalışmaktadır. Öğrencilerimiz servisle Lefke antrenman sahasına getirilmektedir.

93358211_903359090116725_5569524104085635072_n.jpg

 

Akademinin kurulduğu tarihten itibaren değişen sporcu sayısı ne?

Tüm malzemeler, kıyafetler LAÜ tarafından karşılanmaktadır. Sayımız sürekli artmaktadır. Küçük gruplar 12-11-10 yaş gruplarımız hedef gruplarımız olduğundan sayı olarak en çok futbolcumuzun olduğu gruplardır. Maç gruplarımızı 12 kişilik oyunculardan oluşturmaktayız. Hem kaliteyi sağlıyoruz, hem de hedefimiz olan birçok çocuğun spor yapıp sosyalleşmesini sağlıyoruz.

 

Yaş grupları nedir? Bu gruplarda sorumlu hocalar kimlerdir?

Kaleciler dışında 3 temel grubumuz vardır. Bunun dışında her grubumuz kendi içinde alıştırma ve maç grubu olarak ayrılmaktadır. Her hocamızın yanında üniversitede Beden Eğitimi bölümünde okuyan stajyer öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Antrenmanlarımız Salı, Çarşamba ve Cuma günleri saat 15.00’te Lefke de yapılmaktadır. Cumartesi ise maçlarımız olmaktadır.

 

Antrenman programları nasıl belirleniyor? Denetimleri nasıl yapılıyor?

Antrenman programları koordinatör ile hocaların yaptıkları çalışmalar ile haftalık olarak hazırlanmaktadır. Sorumluluk alt yapı koordinatöründedir. Küçük gruplarımızda hedef futbolu sevdirmek, sosyalleşip grup içinde nasıl davranması gerektiğini öğretmektir. U14 gruplarımız ise maç hazırlığı antrenmanlarını yapıp üst takımlara yetişmelerini sağlamaktır. Coronavirüs salgını dolayısıyla içinde bulunduğumuz şartlar düzelince çalışmalarımız, aralıksız devam edecektir. Sınav haftaları verdiğimiz ara dışında yıl boyunca devam ediyoruz.

 

Şu anda hedeflediğiniz noktada mısınız?

Bizler bu oluşumda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen hocamızın büyük desteği ve katkılarıyla farklı amaçlar peşindeyiz. Birçok çocuğun spor yapması, iyi ve düzgün karakterli olması, bilgili ve bilinçli olması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve futbolu severek oynaması gibi hedeflerimiz vardır. Bundan dolayı üniversite ile ortaklaşa eğitim programlarımız vardır. Sağlıklı beslenme, kötü alışkanlıklar, sporcu sakatlıkları, aile içi davranışlar gibi konularda bilgi sahibi olmaları için çocuklara seminerler düzenliyoruz. Yaz aylarında İngilizce dersleri ve bunun yanında yüzme derslerde olacaktır. Okulun tüm bölümlerinden çocuklarımız yararlanacaktır.

 

Tesis sıkıntısı yaşıyor musunuz?

Çocuk sayımız arttık sonra saha sıkıntımız olmaktadır. Bunu da okulun halı sahaları ile çözmeye çalışıyoruz. Kullandığımız sahamız iyileştirme istemektedir. Lefke Türk Spor Kulübü bu sorunları çözecektir.

 

Lefke Türk Spor Kulübü ile ilişkiler ne aşamada?
Lefke Türk Spor Kulübü ile çalışmalarımız ile ilgili istişare ediyoruz. Yetişen çocukların o formayı giyme hayalleri vardır. Tabii ki burada Denizli, Doğancı gibi kulüplerde var ve onlara da oyuncu yetiştiriyoruz. Çocuk sayımız fazla olduğundan bütün bölge kulüpleri bir şekilde bu sporculardan ilerde yararlanacaktır. Bu çalışma kısa zamanda bölge okullarına da olumlu yansıyacaktır.

87217421_10216132980864799_546346584812552192_n.jpg

Bu haber toplam 2419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.