LAÜ ceza kuruluna sevk edildi

LAÜ ceza kuruluna sevk edildi

KKTC Basketbol Federaysonu, LAÜ ile YDÜ arasında oynanan final serisi ikinci maçı ile ilgili ceza kuruluna sevk gerçekleştirdi.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanan Kıbrıs Vakıflar Bankası Süper Lig final serisi ikinci karşılaşmasında yaşanan olaylar neticesinde KKTC Basketbol Federasyonu LAÜ kulübünü, antrenör Arkan Arşehit’i ve bir kulüp yöneticisini ceza kuruluna sevk etti.

Federasyon Yönetim Kurulu imzası taşıyan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz hafta içi bir basın bildirisi yayımlayarak basketbolumuzun şiddet olgusuyla biraraya gelmesinden duyduğu rahatsızlığı gündeme getiren Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün akşam oynanan Kıbrıs Vakıflar Bankası Süper Lig Final Serisi 2. maçı sonrasında Lefke Avrupa Üniversitesi Spor Kulübünü, antrenörünü ve yöneticisini YDÜ sporcusuna karşı yaptıkları davranış nedeniyle tedbirli olarak ceza kuruluna sevketme kararı almıştır. Basketbolla şiddeti biraraya getirmeme konusunda son derece kararlı bir çizgide duran federasyonumuzun aldığı bu sevk kararı sonrasında Salı gün oynanacak müsabakada ilgili kişiler sahada yerlerini alamayacaklardır. Basketbol kamu oyunu sağduyuya çağıran federasyonumuz basketbolumuzun gelişimi ve genç kuşaklara aktarımında büyük bir engel olarak gördüğümüz şiddet olgusunun karşısında olduğunu belirtmekte ve bu amaçla evrensel fairplay felsefesi doğrultusunda faaliyetlerini devam ettirecektir.”

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.