Kupada 59. heyecan başlıyor

Kupada 59. heyecan başlıyor

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda 2019-20 sezonu bu akşam başlıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) organize ettiği Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nın 59’uncu sezonu bugün resmen başlıyor. Kupada ilk randevu bu akşam 18.30’da Gençler Birliği ile Mağusa Türk Gücü yarın da 14 maç birden oynanacak.

 

59. sezon…

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 1955 yılında kurulmasıyla kupa heyecanı ilk kez 1955-1956 sezonunda oynandı. O sezondan beri oynanmaya devam eden turnuva, 1988 yılı itibariyle Federasyon Kupası, 2011 yılı itibariyle de Kıbrıs Kupası olarak oynandı. Yalova’nın başkanı Tahsin Mertekçi’nin trafik kazasında yaşamını yitirmesi sonrasında kupa, 2017-18 sezonunda ‘Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’ olarak oynanmıştı.

 

En çok takım kazanan Çetinkaya…

1955-56 yılında başlayan kupa serüveninde en çok sevinen takım ise Çetinkaya oldu. Sarı kırmızılı ekip, bu kupayı 17 kez müzesine götürmeyi başardı. Kupa sayısında ise Çetinkaya’yı Gönyeli takip ediyor. Kırmızı beyazlı ekip de kupayı 8 kez müzesine götürdü. İki takım da son yıllarda kupa kazanma sevinci yaşayamadı. Çetinkaya, son kupasını 2010-2011 sezonunda Lefke’ye karşı 3-0 hükmen sayıldığı maçta kazanırken, Gönyeli ise son olarak 2009-10 sezonunda Bostancı Bağcıl’a karşı aldığı galibiyetle kupayı müzesine götürmüştü. Kupayı kazanan takımlar sırası ile şu şekilde; Çetinkaya (17 kez), Gönyeli (8 kez), Küçük Kaymaklı (7 kez), Yenicami (7 kez), Mağusa Türk Gücü (6 kez), Türk Ocağı (5 kez), Lefke (2 kez), Doğan Türk Birliği (2 kez), Gençlik Gücü (1 kez), Yalova (1 kez), Binatlı (1 kez) Cihangir (1 kez)…

 

Son kazanan Mağusa Türk Gücü…

Geçen sezon Kıbrıs Kupası adıyla oynanan turnuvayı, sezona damga vuran Mağusa Türk Gücü kazanmıştı. Finalde Yenicami’yi 2-1 mağlup eden Mağusa Türk Gücü, tarihinde 6’ncı kez bu sevinci yaşamıştı. MTG aynı zamanda geçtiğimiz sezon ligde de şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip olmuştu.

 

Nicosia Group desteği…

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile ülkemizin önemli şirketlerinden Nicosia Group ile geçtiğimiz aylarda işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokole göre; bu sezon kupanın ismi ‘Nicosia Group Kıbrıs Kupası’ olarak değiştirildi.

 

Heyecan bu akşam başlıyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun organize ettiği Nicosia Group Kıbrıs Kupası’ndfa heyecan bu akşam başlıyor. İskele Cumhuriyet Stadı’nda yapılacak açılış karşılaşması Gençler Birliği ile Mağusa Türk Gücü arasında, saat 18.30’da oynanacak. Nicosia Group Kıbrıs Kupası’ndaki diğer karşılaşmalar ise yarın saat 13.00’te oynanacak. Kupada, 1. Tur ve 2. Tur karşılaşmaları tek maç, çeyrek final ve yarı final maçları ise çift maç elemeli şeklinde oynanacak. Yenicami, ilk turda bu sezon lige katılmayan Doğancı ile eşleştiğinden dolayı, siyah beyazlı ekip ilk turu otomatik olarak geçmiş oldu.

 

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.