Kupa YDÜ'nün ellerinde

Kupa YDÜ'nün ellerinde

Hentbol Kadınlar Ligi’nde YDÜ, DAÜ’yü Mağusa’da mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve şampiyonluk ipini göğüsledi

A+A-

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Kadınlar Ligi’nde şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) oldu. Final serisinde geçtiğimiz gün kendi evinde oynadığı ilk maçı kazanıp öne geçen YDÜ takımı, serinin ikinci maçında Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda 24-19’luk skorla kazandı ve seriyi 2-0 yaparak şampiyonluk ipini göğüsledi.

Kaleci Çağla Ergin damga vurdu

Maçın başından itibaren etkili bir oyun ortaya koyan YDÜ takımı, ezeli rakibinin evinde şampiyonluk kupasını havaya kaldırarak 1 yıllık aranın ardından yine şampiyon oldu. YDÜ takımında Büşra Karabıyıkoğlu kaydettiği 11 golle skora büyük katkı yaparken, maçın yıldızı kaleci Çağla Ergin oldu. İlk maçta da inanılmaz bir performans ortaya koyan kaleci Çağla, bu maçta da inanılmaz kurtarışlar yaparak takımını ayakta tutan isim oldu. YDÜ’de Büşra’nın yanı sıra Aysu Manecioğlu 5, Büşra Yıldız da 3 golle skora katkıda bulundu.

DAÜ etkili olamadı

DAÜ takımı ise kendi evinde beklenen performansın altında bir oyun sergiledi. Özellikle maçın kırılma anlarında Çağla Ergin’i geçemeyen Mağusa ekibi, rakibin gardının düştüğü anlarda da tempoyu bir türlü yükseltip oyun kontrolünü eline alamadı. Ev sahibi ekipte Ana Maria 12 golle maçın en skorer oyuncusu olurken diğer oyuncular skora çok katkı sağlayamadı. DAÜ’de Ayşe Mullacuma ve Denitsa Koleva 2’şer gol atabildi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SALON: Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı

HAKEMLER: Mehmet Ünalmış, Ülviye Beşe

DAÜ: Çağla Cesur (1), Görkem Ozankaya, Birsen Nurtunç (1), Ana Maria (12), Seval Tosunlar, Damla Lisaniler, Ayşe Mullacuma (2), Denitsa Koleva (2), Sultan Kayol, Makbule Nurtunç, Merve Çubuk, Ceren Keskinerler, Meryem Bozkurt, Belgin Ecelier, Emine Hızlıer (1), Ayşe Kartal

YDÜ: Özlem Balabanbaş, Havva Bolat (2), Aysu Manecioğlu (5), Emine Doğangün (1), Hicran Demir, Şebnem Hızlıer, Çilem Demirtay, Cansın İskender, Büşra Yıldız (3), Büşra Karabıyıkoğlu (11), Sibel Haraç, İrem Çeler, Çağla Ergin, Çağla Özenen (2), Merve Haliloğlu

İKİ DAKİKA CEZALARI: Dk.18 Çağla Cesur, Dk. 6 Seval Tosunlar, Dk. 56 Ayşe Mullacuma, Dk.55 Emine Hızlıer (DAÜ) – Dk.26 Havva Bolat, Dk.13 ve 30 Aysu Manecioğlu, Dk.19, 25 ve 34 Cansın İskender (YDÜ)

KIRMIZI KART: Dk.56 Ayşe Mullacuma (DAÜ) – Dk.34 Cansın İskender (YDÜ)

ern_8710.jpg

Bu haber toplam 3664 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.