Kulüpler ‘Sertoğlu ile devam’ dedi

Kulüpler ‘Sertoğlu ile devam’ dedi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu seçimli ‘Olağan Genel Kurulu’ dün gerçekleşti. Genel Kurul’da başkanlığa tek aday olan eski başkan Hasan Sertoğlu oy birliği ile yeniden başkanlığa getirildi.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) seçimli ‘Olağan Genel Kurulu’ bugün sabah saatlerinde Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) toplantı salonunda gerçekleşti. Gerçekleşen genel kurulda başkanlık için tek başvurusu bulunan eski başkan Hasan Sertoğlu oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi.

Arslan Bıçaklı’nın divan başkanlığı, Ömer Arabacıoğlu ve Gökhan Necipoğlu’nun da sekreter olarak yer aldığı Olağan Genel Kurul’da gündem gereği faaliyet raporunu başkan Hasan Sertoğlu okudu. Sertoğlu’nun ardından mali rapor okundu ve her iki rapor da oy birliği ile Genel Kurul'dan onay aldı. Genel Kurul'a; Küçük Kaymaklı, Değirmenlik, Dumlupınar, Mormenekşe, Maraş, Lapta, Mehmetçik ve Doğancı kulüplerinin temsilcileri katılmadı.

22 Genel Kurul üyesi ve 1 BTM temsilci üye ile birlikte 23 kişinin katılımı ile gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da oy birliği ile yeniden başkanlık koltuğuna oturan Hasan Sertoğlu yaptığı konuşmada öncelikle FIFA ve UEFA başkanlarının da girişimleri ile Kıbrıs’ta futbolu birleştirmek için çok çalıştıklarını söyledi. Sertoğlu, bunu başaramadıklarının altını çizerken, bu iki kuruluşa üye olmayan ülkelerle ülkemizde gerçekleşen CONIFA ile ülke futbolunun dışa açılımı konusunda iyi bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Sertoğlu: “Statlarda şiddet ve küfrü önleyemedik, üzgünüm”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Genel Kurul'a geçmiş dönemin faaliyet raporunu okurken yaptığı konuşmada statlarda şiddet ve küfrü önleyemediğini, ancak yeni dönemde genel kurul üyeleri olan kulüplerin de yardımı ile şiddet ve küfrü önlemek için çok çaba sarf edeceklerinin altını çizdi. Sertoğlu, “Ülkede futbolun gelişmesini istiyorsak bunu başarmak zorundayız” dedi. “Özellikle Mağusa Dr. Küçük Stadı’nda oynanan Türk Ocağı – Yalova maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olaylardan utandım” açıklamasını yapan başkan Sertoğlu, “Yarı final kura çekimi sırasında, final maçının yeri konusunda dört kulüpten de onay aldık. Ancak maç günü saatler önce içmeye başlayan taraftarlar nedeni ile kupa finalini yüzümüze gözümüze bulaştırdık ve ne acıdır ki bu gün oldu Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi spor kamuoyundan özür dilemedi.” dedi

 

“Bir sezonda sahası üç kez kapatılan takım bir alt lige düşecek”

“Yeni dönemde ceza tüzüğünde yapılacak değişiklikle şiddet ve küfür yüzünden üç kez sahası kapatılan takımlar bir alt lige düşürülecek” açıklamasını yapan federasyon başkanı Hasan Sertoğlu, “Yalova başkanı Tahsin Mertekçi final maçında yapılanlarla ilgili olarak spor kamuoyundan özür dileyene kadar kendisi ile görüşmeyeceğim.” dedi. Sertoğlu aynı yönetim kurulu ile yola devam edeceğini, ancak daha önce ayrılan Gürşat Şemmedi, yerine Hasan Akilhoca’yı atadığını, 1. Başkan Vekili Ali Karavezirler ile de yola devam etmek istediğini vurguladı. Bunun üzerine söz alan 1. Başkan Vekili Ali Karavezirler, başkan Sertoğlu’na teşekkür ederek göreve devam etmeyeceğini vurguladı.

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler