KTSYD’de Burhan Gürkan dönemi

KTSYD’de Burhan Gürkan dönemi

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren YENİDÜZEN Gazetesi Spor Şefi ve SPORYENİ.com Yayın Yönetmeni Burhan Gürkan, üyelerin onayını alarak derneğin 10’uncu başkanı oldu

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları (KTSYD) Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. KTSYD Merkez Binası’nda yapılan genel kurulda başkanlığa tek aday olan YENİDÜZEN Gazetesi Spor Şefi ve SPORYENİ.com Yayın YönetmeniBurhan Gürkan, üyelerin onayını alarak KTSYD’nin 10’uncu başkanı oldu.

Divan Kurulu başkanlığını Songuç Kürşad, sekreterlikleri ise Soydan Sakallı ve Tahir Topaloğlu yaptı. Başkan Çelen Oben’in açılış konuşması ve faaliyet raporunu sunmasının ardından Sinem Baştaş Mali Raporu üyelere aktardı. Her iki rapor üyeler tarafından onaylanırken, ardından tek aday olan Burhan Gürkan, KTSYD’nin yeni başkanı oldu. Kurul, dilek ve temenniler ile son buldu.

 

Oben: Önemli girişimler yaptık, devamı gelmesi temennisindeyiz

Görevini Burhan Gürkan’a devreden Çelen Oben, iki buçuk yıllık görev süresi boyunca birçok girişimin yanında önemli adımların attıklarını söyledi. Oben, bunların en önemlisinin ise geçmişten gelen AIPS üyeliği konusunda Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) önderliğinde yapılan girişimin olduğunun altını çizdi. Yeni başkan ve yönetim kurulundan da AIPS üyeliği sürecini devam ettirmesi temennisinde bulundu.

 

Gürkan: Yeni spor yazarları kazandırmayı hedefliyoruz

KTSYD’nin yeni başkanı Burhan Gürkan, üyelerin daha çok kaynaşması ve sosyal aktivitelerin çoğaltılması konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Gürkan sözlerine içinde bulunduğumuz durum itibariyle spor yazarlığı yetiştirilmesinde yaşanan eksikliğin üniversitelerde ile yapılacak görüşmeler sonrasında yeni spor yazarları yetiştirmenin hedeflerin arasında olduğu vurgusu yaptı.

Devralınan bu görevde çıtayı daha da yükseltmek adına yönetim kurulu olarak var güçleri ile çalışacaklarını kaydeden Gürkan, üyelerin dilek ve temennilerine özen göstereceklerini sözlerine ekledi.

 

Burhan Gürkan başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor;

Yönetim Kurulu: Hüseyin Kıral, Şükrü Burağan,  Necati Özsoy, Çilen Ulusoy, Hüseyin Köprülü, Serhan Kablan, Halit Dağ, Hamit Sakallı, Ebru Akgür Pehlivan, Çağın Özılgaz (Üye), Soydan Sakallı, Süleyman Rebge (Yedek Üye)

Disiplin Kurulu: Ogün Genç Kaçmaz, Fevzi Beyar (Üye), Can İpcioğlu, Ali Yöney (Yedek)

Denetleme Kurulu: İbrahim Özsoy, Bülent Kılıçoğlu, Recep Özkamalı (Üye), Serkan Soyalan (Yedek)

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.