Klasikler yollara çıktı

Klasikler yollara çıktı

Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nın ikinci faaliyeti olan Duravit & Cahit Necipoğlu Ltd Klasik Otomobil Rallisi Pazar günü yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD) tarafından düzenlenen Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nın ikinci faaliyeti olan Duravit & Cahit Necipoğlu Ltd Klasik Otombil Rallisi Pazar günü gerçekleştirildi.

Yarış Pazar sabahı Lefkoşa – Gazimağusa anayolu üzerinde bulunan Demirhan mevkiindeki Cahit Necipoğlu Ltd Elite Mağazası’nda kayıtların tamamlanmasının ardından başladı. Yarışın startını Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke, eşi Sema Ülke, İhracat Müdürü Sezer Yetimaslan ve Cahit Necipoğlu LTD direktörleri verdi. Yarışmacılar sırası ile Cihangir, Yeniceköy, Serdarlı, Ergenekon, Anthipolitis/Esentepe dağ yolu, Esentepe ve Girne sahil şeridinden geçerek Korienum Golf & Beach Resort tesislerine bitiş çizgisine ulaştı. 40 kilometre uzunluğunda olan yarışta, üç sabit hız testi (SHT) gerçekleşti. Toplam süresi 150 dakika olan yarışta toplamda 26 dakika ideal süre vardı.

 

67 aracın 65’i bitiş çizgisine ulaştı

Yarışa kayıt yaptıran 67 araçtan 25 tanesi ilk kez dernek çatısı altında bir ralliye katılırken, 2 aracın bitiş çizgisini göremediği yarışı 65 araç tamamladı. Bu rakam start alan ve bitiş çizgisini göre araç sayısı bakımından rekor bir sayı oldu.

1974 model BMW 2002 model arabaları ile yarışa katılan Sevgen Necipoğlu – Hüsnü Maniler en az hatayı yaparak Genel Klasman birincisi gelerek yarışın galibi olmayı başardılar. İkincilik ise 1969 model Ford Mustang Mach 1 arabaları ile Tolga Tekin – Emre Turan alırken, üçüncülük ise 1960 model Morris Oxford ile yarışan Osman Çakal – Zehra Çakal çiftinin oldu.

 

Aliusta: “Rekorlara sahne oldu”

Ödül töreninde konuşan KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, 2018 sezonuna adeta fırtına gibi başladıklarını ve bu yarış ile de derneğin ne kadar hızla büyüyüp ilerlediğini, rekorlara vesile olan yarışa katılan, katkı koyan herkese teşekkür etti. Yarış hakkında bilgiler veren Aliusta, bu yıl yine kendilerine evsahipliği yapan Gökhan Necipoğlu ve Necipoğlu ailesine, yarış için adada bulunan Duravit Türkiye yetkililerine, yarışta yer alan ana sponsorları Royalton direktörü Acar Acabey’e ve KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu başkanı Hasan Karaokcu’ya teşekkür ederek birer anı plaketi takdim etti.

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.