KKTCELL'den Erhürman'a ziyaret

KKTCELL'den Erhürman'a ziyaret

Başbakan Tufan Erhürman, Avrupa’dan 2’ncilik kupasıyla dönen Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın kaptan ve oyuncularını, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Engelliler Spor Federasyonu yetkililerini kabul etti.

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, Avrupa’dan 2’ncilik kupasıyla dönen Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın kaptan ve oyuncularını, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Engelliler Spor Federasyonu yetkililerini kabul etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 3 yöneticisi 10 sporcusu ile Bosna Hersek’in Banja Luka şehrinde 7-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Kupası-Kupa 3”e katıldı.
Takım, Polonya, Avusturya ve Fransa’yı yendi ancak ev sahibi Bosna Hesek’le başa baş giden mücadeleyi kaybederek 2’nci oldu. Takım, Avrupa’da kazandığı kupayı Başbakan’a getirerek başarısını paylaştı. 

 

Erhürman: “Ne kadar engelliye ulaşabilirsek kendimizi o kadar başarılı addedeceğiz"

Başbakan Tufan Erhürman, elde edilen başarının önemli olduğunu, ‘engelliler bu işi yapabilir’ mesajı taşıdığını kaydederek, “Engellilerin bu tür faaliyetleri yapabilecekleri olanakları artırmamız gerek. Ne kadar engelliye ulaşabilirsek, onlara spor yapma olanağı sağlarsak kendimizi o kadar başarılı addedeceğiz” dedi.
Erhürman, “Bu dönem çok daha büyük işleri birlikte yapacağız. Engellilere önemli bir katkı sağlıyoruz ama bunu genişletmemiz gerek” dedi.

Erhürman, İskele- Karpaz bölgesindeki engellilerle daha önce ilgilenme fırsatı bulduğunu da belirterek, uzaktaki engellilerin merkeze gelip sportif faaliyetlere katılmada ciddi güçlükle karşılaştığını söyledi.
Sorunun sadece ulaşım olmadığını, merkeze gelmenin ayrı da bir zaman aldığını belirten Başbakan, “Oralara da ulaşmamız, engellilerin spor yapma olanaklarını geliştirmemiz gerek. Bunun için Spor Dairesi bir çalışma başlattı. Bunu mutlaka geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.
Başbakan, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e takıma katkılarından ötürü teşekkür ederek, devamını diledi.

 

Musimoğlu: "Bizim için büyük başarı"

Kabulde konuşan Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yusuf Musioğlu, takımın yaklaşık 15 yıldır Türkiye liginde mücadele ettiğini ve bunun bir ilk olduğunu kaydetti.
İsim sponsoru Turkcell’in takıma büyük katkı sağladığını ifade eden Musioğlu, Spor Dairesi’nin de desteğiyle takımın bugünlere geldiğini söyledi.
Avrupa’da çıktıkları turnuvadan ikincilikle döndüklerini belirten Yusuf Musioğlu, “Gönül birinci olmayı isterdi ama bu da bizim için büyük başarı. Bundan sonraki süreçte daha büyük başarıları ülkemize getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bu sezon takımın alt yapısını güçlendirme yoluna gittiklerini söyleyen Musioğlu, yurtdışından Türkiye’ye ulaşan 4 maç sandalyesini ülkeye getirebilmek için uğraş verdiklerini söyledi.
Bu sandalyelerle takımın daha da iyi olacağını belirten Musioğlu, mevcut tekerlekli sandalyelerin günün koşullarına göre yavaş olduğunu kaydetti.

 

Maden: "Temel amacımız engellilerin günlük yaşama katılmasını teşcik etmek"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de kabulde söz aldı. 
Maden, Avrupa’da elde edilen başarının önemine değinerek, “Avrupa’nın çok büyük ülkelerinin takımlarını yendik. Bu, güzel bir başarı” dedi. 
Takımla 10 yıldır çalıştıklarını anımsatan Harun, “Temel amacımız toplumda engellilerin günlük yaşama katılmasını teşvik etmek” dedi.
Birçok engellinin sportif faaliyetler nedeniyle günlük hayata aktif ve mutlu şekilde katıldığını söyleyen Maden, takımın başarısının engellilerin küçük katkılarla elde edeceği başarılara örnek teşkil ettiğini belirtti. 
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Müdürü Ayhan Barış, Engelliler Federasyonu Başkanı Yusuf Musioğlu, Asbaşkan Serkan Muhtaroğlu, Genel Sekreter Asım Başaranel, takım kaptanı Murat Ekşi, takımı temsil eden oyuncular Ertan Külahlılar ve Ömer Hamidan’dan oluşan heyet, Başbakanla hatıra fotoğrafı da çektirdi.  Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu da kabulde Başbakana eşlik etti.
Kabul sonunda gün anısına hediye teatisi de yapıldı.

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.