“Kıbrıs ve barış kazansın”

“Kıbrıs ve barış kazansın”

MTG ile Nea Salamina 19 Mart’ta Pile’de dostluk maçı oynayacak.

A+A-

NEA SALAMİNA BAŞKANINDAN BARIŞ VURGUSU… “Peace and Sport” kurumu himayesinde Nea Salamina ile Mağusa Türk Gücü arasınd 19 Mart’ta Pile’de oynanacak dostluk maçını, kurumun başkan yardımcısı ünlü futboldu Didier Drogba da izleyecek. Maç ile ilgili konuşan Nea Salamina Başkanı Thoukis Thoukididou vurguladı: “Kıbrıs ve barış kazansın”

 

Monako merkezli, “Peace and Sport” uluslararası kurumun himayesinde Nea Salamina futbol takımı ile Mağusa Türk Gücü (MTG) futbol takımı ile 19 Mart tarihinde Pile’de bir dostluk maçına çıkacak.

 

Liderler maçı izleyecek

Nea Salamina futbol takımı Başkanı Thoukis Thoukididou, Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunarak iki lider; Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı’nın maçı izlemek için davet edildiğini ve her iki liderin de maçı izleme niyeti ifade ettiğini söyledi.

 

Kıbrıslı Türk aktivist Okan Dağlı ise Kıbrıs Haber Ajansı’na, Nea Salamina ve MTG futbol takımlarının temsilcileri, «Peace and Sport» kurumunun temsilcisi ile Sir Stelios Hadjiyioannou Hayırsever Vakfı’nın temsilcisi önceden iki liderle ayrı ayrı görüşmelerde bulunduklarını, iki liderin söz konusu etkinliğe desteklerini ifade ettiğini, maçı izlemeye ve birer konuşma yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

 

Drogba maçı izleyecek

Okan Dağlı devamla, «Peace and Sport» kurumu başkanı Monako Prensi Albert’in etkinliğe katılmayacağını ama kurumun Başkan yardımcısı ve ünlü futbolcu Didier Drogba ve Sir Stelios Hadjiyioannou’nun maçı izleyeceklerini belirtti.

 Nea Salamina takımı başkanı ise, maçın öğleden sonra oynanacağını, ilk yarının 45 dakika değil yarım saat olacağını, ilk yarıda her iki takımdan futbolcuların oynayacağını ve ikinci yarıda ise hem Kıbrıslı Rum hem de Kıbrıslı Türk futbolculardan oluşan karma takımların mücadele edeceğini söyledi.

 

Thoukididou: “Kıbrıs ve barış kazansın”

Hangi takımın kazanacağı ile ilgili bir soruya Thoukis Thoukididou, “Kıbrıs ve barış kazansın. Maçı, şampiyon olmak amacıyla değil, birlikte barış içinde yaşamayı arzu ettiğimiz mesajını vermek için oynayacağız”  dedi.

 19 Mart tarihinde gerçekleştirilecek maç öncesi saat 10’da bir etkinlik başlayacak ve etkinlikte Nea Salamina ve MTG futbol takımlarının genç takım futbolcuları antrenman yapacak ve devamla maç yapacaklar.

İki futbol takımı geçen yıl Stelios Hayırsever Vakfı tarafından iki toplumlu bir ödül kazandılar.

 

Tüm istişareler ve düzenlemeleri Peace and Sport kurumu yapacak

Thoukis Thoukididou Kıbrıs Haber Ajansı’na «Peace and Sport» kurumunun inisiyatifi üzerine ve Sir Stelios vakfının desteğiyle söz konusu dostluk maçının yer alacağını ifade ederek, etkinlik ile ilgili tüm istişareler ve düzenlemeler «Peace and Sport» kurumu tarafından yapıldığını ve Stelios Hayırsever Vakfı’ndan alınan para ödüllünün etkinlik ve maç için kullanılacağını açıkladı.(CNA)

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.