Kıbrıs Rallisi başladı

Kıbrıs Rallisi başladı

ERC Kıbrıs Rallisi, dün Larnaka Marina’da yapılan seromonik start ile başladı.

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası Kıbrıs ayağı dün Larnaka Marina’da yapılan görkemli açılış töreni ile başladı. 11 ekibimiziz de yer aldığı törende 57 ERC, 10 Ulusal kategori olmak üzere toplamda 67 ekip start aldı. Son Avrupa Ralli Şampiyonu Kajetan Kajetanowicz, Şampiyona lideri Bruno Magalhaes, Kıbrıs Rallisi’ni bir çok kez kazanan efsane izim Nasser Al-Attiyah, Nikolay Gryazin ve Castrol Ford Team Türkiye pilotu Murat Bostancı gibi isimlerin yanında Ford Fiesta R5 ile mücadele edecek olan Rauf Denktaş-Dervişs Savarona ikilisi ve Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi, Ford Fiesta WRC ile Mustafa Bulutoğluları-Giovanni Bernanchini, Ford Fiesta S2000 ile Mehmet Yücel-Akan Keskiner ikilisi, Ford Fiesta R2 ile Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi, Mitsubishi Lancer Evo 10 ile Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisi, Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Ömer Yıldız-Mustafa Yücener ikilisi, Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak ikilisi, Mitsubishi Lancer Evo 6 ile Mehmet Karaoğlan-Mehmet Coşar ikilisi ve Mitsubishi Lancer Evo 4 ile Sadık Bilgimer-Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi start alan ekiplerimiz oldu. Sadece Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’nı geçecek ekibimiz ise Murat Aşık-İzzet Çınar ikilisi olacak.

 

Yeri Köyü’nde hazırlanan etapta dün sabah yapılan antrenman ve sıralamalarda Nikolay Gryazin en iyi dereceyi elde etti. Ralliye start sırasını seçme adına avantaj elde eden Gryazin 15’inci  sırayı seçti. Yarışmacılarımızdan Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi ilk sırayı seçerken, Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisi dördüncü sırayı seçti. 4.85 kilometrelik etapta 3.39,220 elde eden Gryazin’i, Dünyaca ünlü pilot Nasser Al-Attiyah takip etti. Üçüncü en iyi dereceyi elde eden isim ise şampiyona lideri Bruno Magalhaes oldu. Dördüncü, Castrol Ford Team Türkyie adına yarışan Murat Bostancı oldu. Son şampiyon Kajetan Kajetanowicz lastik patlatarak zaman kaybetti ve 10’uncu oldu. ERC3 kategorisinde yarışan ekibimiz Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi sınıflarında üçüncü olmayı başardı.

 

Ekipler bugün, toplamda 8 etap geçecekler. Yaklaşık 22 kilometrelik Chorio etabının ardından 19 kilometrelik Lefkara ve 15 kilometrelik Analyontas etabı geçildikten sonra ekipler Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’na 11.27’de gelecekler. Aynı kısmı bir kez daha geçecek olan ekipler ikinci geçiş için Lefkoşa’ya 16.59’da gelecekler.

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.