Katkı için gözler Maliye’de

Katkı için gözler Maliye’de

Sporda tüm spor branşlarının başlamasına 15 Haziran itibarıyla izin verilirken, gözler federasyonlara yapılacak katkıya çevrildi

A+A-

Spor Dairesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşme sonrasında tüm spor branşlarının 15 Haziran’da başlamasına karar verilirken, gözler bu sefer federasyonlara yapılacak olan katkıların ne zaman ödeneceğine geldi. Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, daha önce Maliye Bakanlığı’na gönderilen katkının ilk diliminin ardından ikinci dilimin de hazırlanarak gönderildiğini belirtti. Dana, bundan sonra Maliye Bakanlığı’nın nakit akışına göre uygun zamanda ödemeyi yapmasını beklediklerini ifade ederken, federasyonlarla yaptıkları görüşmede mevcut pandemi şartlarında durumun mazur karşılanmasını gerektiğini aktardıklarını dile getirdi.

 

Dana: “İkinci dilim de gönderildi”

Federasyonlara yapılacak katkının son durumu ile ilgili olarak Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, YENİDÜZEN’e açıklamada bulundu. Dana, “Katkının ilk dilimi Maliye Bakanlığı’na gitmişti. İkinci dilim harcamalar da hazırlanarak gönderildi. Maliyenin uygun gördüğü günlerde ödemenin yapılmasını bekliyoruz” dedi. Dana, her iki dilimin de şartların uygunluğuna göre ödenebileceğini belirtirken, “Nakit akışına bağlı olarak ödeme olabilir. Biz federasyonların bir ve ikinci dilimiyle bugüne kadar getirdikleri yükümlülükleri ödeyebilecek şekilde planladık. Bu dilimlerle piyasada olan borçlar kapanacak. Kısacası Spor Dairesi gerekeni yaptı” dedi.

 

“Mazur görülmesini istedik”

Pandemi döneminde bütçesel anlamda da kesintinin olduğunu söyleyen Dana, “Bildiğiniz gibi Maliye bakanımız da federasyonlara katkıların uygun zamanda ödeneceğini belirtmişti. Federasyonlarla yaptığımız değerlendirmede de bu durumu aktardık. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, bir takım gecikmelerin olabileceğini aktardık, bunun mazur görülmesini istedik” ifadelerini kullandı.

 

“Maçların seyircili oynanması ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile temasımız sürüyor”

Sporda tüm branşların başlatılma kararı sonrasında salonların aktif edilmesi için hummalı bir çalışmanın olduğunu aktaran Kemal Deniz Dana, “Salonları hazır edebilmek için hummalı bir çalışma var. Özellikle hijyen koşulları için. Ayrıca futbol maçları da başlıyor. Seyircili olup olmayacağı ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile temaslarımız sürüyor” dedi.

 

“Ciddi eleman ihtiyacımız var”

Ölü dönemde Spor Dairesi’nin aktif olarak çalıştığını dile getiren Kemal Deniz Dana, “Tesislerin bakımı sonrasında Covid’in ardından yeni planlamalar ve ihtiyaçlar ortaya çıktı. Özellikle salonların bakımı ile ilgili ciddi eleman ihtiyacımız var. Bu konuda daire müdürümüze bir çalışma yaptırdık, bana bu çalışma iletildi” dedi.

 

“Sentetik sahaların bakımı ile ilgili elimizde hiçbir veri yok”

Dana, “Saha yaparsanız ve bakmazsanız anlamı yoktur” derken, “16 adet sentetik sahanın bakımı ile ilgili yoğun bir çalışma yapılıyor. Bugüne kadar bu sahaların bakımı yapılmadı, yok olma noktasına geldiğini gördük. 2019 yılı son çeyreğinde iki sentetik saha için ihaleye çıktı. Talep var, bu sayı yükselebilir ama bu sahaların bakımı ile ilgili elimizde hiçbir veri yok. Ülkede bu sahalara nasıl bakılacağı ile ilgili danışacağımız birim, uzman veya yetkili yok. Bu yönde de çok ciddi bir çalışma yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Federasyonlarımızı unutmadık”

Sahaların bakımı ile ilgili Spor Dairesi’nden iki kişiyi görevlendirdiklerini, üniversitelerle temasa geçtiklerini ve yurt dışında temas kurma çabaları olduğunu aktaran Dana, “Bu sentetik sahaları hazır hale getirmek için uğraşıyoruz” dedi. Dana ayrıca futbolda gece oynanacak maçlarla ilgili jeneratörlerin bakımı, teknik elemanların bulundurulması konusunda da çalışmaların olduğunu, maçların seyircili olması halinde nasıl olacağı yönünde yoğun bir çalışma yaptıklarını ancak bu süreçte federasyonları da unutmadıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.