Karpatalya’ya Ukrayna’dan men!

Karpatalya’ya Ukrayna’dan men!

CONIFA 2018 Dünya Kupası şampiyonu Karpatalya oyuncularına Ukrayna Futbol Federasyonu ve hükümet yetkilileri ağır yaptırımlar uyguladı

A+A-

FUTBOLDAN VE ÜLKEDEN MEN CEZASI… CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda yer aldıkları için Ukrayna Futbol Federasyonu ve hükümet yetkilileri bazı Karpatalya oyuncularını ülkedeki futbol organizasyonlarından ömür boyu men etti, bazı oyuncuların ülkeye girişi yasakladı. Sebep olarak ‘Ayrımcılık ve bölücü propaganda’ yapıldığı belirtildi.

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) tarafından geçtiğimiz yaz Londra’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nı şampiyon olarak tamamlayan Karpatalya’nın başı dertten kurtulmuyor. Ukrayna’da futbol yaşamını sürdüren ve Ukrayna vatandaşlığı bulunan Karpatalya futbolcuları ülkedeki futbol organizasyonundan ömür boyu men edildi. Ayrıca Macaristan vatandaşlığı bulunan Karpatalya oyuncularının da bundan böyle Ukrayna’ya giriş yapamayacağı kararı verildi.

Futboldan men ve ülkeye giriş yasağı

Geçtiğimiz yaz Londra’da düzenlenen CONIFA 2018 Dünya Kupası finalinde ülkemiz milli takımı olan Kuzey Kıbrıs A Milli Futbol Takımı’nı normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada penaltı atışları ile 3-2 mağlup eden Karpatalya kupaya uzanan taraf olmuştu. Ancak Ukrayna Futbol Federasyonu ve hükümeti Karpatalya’nın sporda ayrımcılık yaptığını ileri sürmüş ve ağır yaptırımların uygulanacağını belirtmişti. Ukrayna Futbol Federasyonu ve hükümeti Karpatalya forması giyen futbolculara ağır cezalar verdi. Ukrayna vatandaşlığı bulunan Karpatalya oyuncularının ülkedeki futbol organizasyonlarından ömür boyu men edildiği, Macaristan vatandaşlığı bulunan Karpatalya oyuncularının ise Ukrayna’ya girişinin yasaklandığı duyuruldu.

Düerkop: “Karar bir an önce bozulmalı”

Açıklama yapan CONIFA, konu ile ilgili gelişmelerin bir süre önce Ukrayna Spor Bakanı Igor Zhdanov’un Karpatalya’yı “Terörist ve bölücü propaganda” yapmakla suçladığını belirtti. CONIFA’nın politik olmayan, gönüllü ve İsveç kayıtlı bir yardım kuruluşu olduğu belirtilen açıklamada Karpatalya’nın hiçbir zaman ayrımcı bir görüş sergilemediği vurgulandı. CONIFA Genel Sekreteri Sacha Düerkop yaptığı açıklamada Ukrayna Futbol Federasyonu ve hükümetinin bu hareketinden dolayı dehşete kapıldıklarını belirtti. Ukrayna kökenli bazı Karpatalya oyuncularının ülkeye girişinin engellenmesinin rahatsız edici bir durum olduğunu, CONIFA’nın federasyon ve hükümetin bir an önce alınan kararı bozması gerektiği çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Wenczel: “Yasalara aykırı davranmadılar”

CONIFA Başkan Yardımcısı Kristof Wenczel ise yaptığı açıklamada, “CONIFA, Karpatalya takımı herhangi bir Ukrayna yasası veya Federasyon düzenlemelerine aykırı davranmamıştır. Dolayısıyla bu yaptırımlar adaletsiz ve usullere aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.