Kar tamam, sıra plajda

Kar tamam, sıra plajda

Salon ve Türkiye Milli Takımı ile Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda başarılı bir dönem geçiren Merve Çelebi, yine Türkiye Milli Takımı ile plaj voleybolu sezonunu Aydın’da açacak

A+A-

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda iki dördüncülük, bir üçüncülük ve bir ikincilik elde eden Merve Çelebi, plaj voleybolu sezonunu Aydın’da FIVB tarafından düzenlenecek turnuvada açacak. Kar voleybolundaki deneyimini anlatan Çelebi, plajda başarılı bir sezon hedefinde

Burhan GÜRKAN

Ülkemizde oynadığı kulübü Lefke Avrupa Üniverstiesi (LAÜ) voleybol takımı ile üç kupalı bir sezonu geride bırakan, Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile Avrupa Turu’nda başarılı bir süreç geçiren Merve Çelebi, plaj voleybolu sezonunu yine Türkiye Milli Takımı ile Aydın’da açıyor. Merve Çelebi ile her sene yükselen başarı grafiğini, kar voleybolundaki deneyimlerini ve plaj voleybolu sezonundaki hedeflerini konuştuk.

 

Çelebi: “Plaj benim için çok ayrıdır ama karın da zevki başka”

Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen dört etaplık Avrupa Turu’nda mücadele eden Çelebi, turun etaplarından Moskova ve Bakurani’de dördüncü, Erciyes’te üçüncü ve St. Anton’da ikincilik başarısı elde ederek ilk kez deneyimlediği bu mücadelede başarıyı yakaladı. “Plaj benim için çok ayrıdır ama karın da zevki başka” diyen Çelebi, “Çünkü atmosferi ve ortamı çok güzel. Hava şartları çok zor. Plajın güneşi, sıcağı, kumu, karın da soğuğu zor. Zemin anlamında bazı turnuvalarda da beni etkiledi. Kramponla oynadık ama mesela bazı turnuvalarda zemin çok yumuşaktı. Bazılarında çok sertti ama sıkıntı yaratmadı” açıklamasını yaptı.

 

“Rusya’da dördüncü olduk”

“Kar voleybolu geçtiğimiz yıldan vardı aklımda. Çağrılırsam koşarak giderim derdim. Çağırdılar” diyen Çelebi, “İlk olarak Moskova’da yarıştık. Partnerlerimin hepsini plajdan biliyordum. Ama kar olarak hiçbir zaman oynamadım. İlk turnuvaya hedef koymadan gittik. Hiç bilmediğim, daha önce oynamadığım bir ortamdı. İlk en zorundan, Moskova’dan başladık. Gittiğimiz turnuvaların en soğuğuydu. Elimi ayağımı hissetmezdim. Hatta maçta kramponla ayağıma bastılar, hiçbir şey hissetmedim. Ama yara almışım, sonra fark ettim. Rusya’da iyi başladık, çeyrek finale ve yarı finale gittik. Zaten oynadığımız çoğu turnuvada yarı finale kadar gelirdik. Rusya’da dördüncü olduk” dedi.

 

“Erciyes bizim için önemliydi, üçüncü olduk”

“Erciyes’teki turnuva önemliydi, çünkü Türkiye’deydi. Kesinlikle kürsüye çıkmamız gerektiğini biliyorduk. Bu bizi daha da motive etti. Erciyes etabına da iyi başladık. Yarı finalde mağlup olduk yine. Rusların bu turnuvalarda ekstra bir avantajı var. Tüm turnuvalarda kürsülerde beraber olduk. Kar voleybolunu çok rahat oynuyorlar. Erciyes’te üçüncü geldik. O bizim için çok önemliydi. Oradan Gürcistan’a gittik. Yine yarı finalde elendik orada. Zaten kar voleybolu öyle bir duruma gelmişti ki, bir turnuvada başarılı olamayan takım diğer turnuvada şampiyon olabiliyordu. Orada dördüncü olduk”

 

“Dünya Şampiyonası güzel bir deneyim oldu”

“İtalya’da FIVB tarafından yapılan Dünya Şampiyonası’nın İtalya’daki organizasyonuydu. Puanımız yettiği için ana tabloda oynayabileceğimiz için oraya gittik. Güzel bir deneyim oldu.

İtalya’da çok büyük şanssızlık yaşadık. Hava çok kötüydü. Grubumuzda Amerika ve Japonya gibi güçlü ekiplerle karşılaştık.”

 

“İkincilik madalyası benim için çok anlamlı”

“Avusturya’da Avrupa Turu’nun son etabına gittik. İtalya’da gruptan çıkamamak bizi üzdüğü kadar ekstra motive de etti. Çünkü zamanımız oldu ve biraz kendimize geldik. Avusturya’da mutlaka kürsüde olmamız gerektiğini söyledik. Bütün maçlarımızı sırasıyla aldık, sonra Ruslara mağlup olduk. Grupta yenildiğimiz Ruslarla final oynadık. Avusturya’da da ikinci olduk. Çok güzel oldu ve o madalyanın benim için çok anlamı var. Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun dört etabında iki dördüncülük, bir üçüncülük ve bir ikincilik elde ettik.

Plaj olsa bildiğim bir şeydir derdim ama karda ilk başta çok tedirgin oldum. Bir de üç kişi ile oynanıyor. İlk başta belki kürsü olur dedim ama ondan sonra final, ikincilik veya şampiyonluğa bu kadar yakın olabileceğimizi düşünmedim. Davet gelirse her zaman gider oynarım.”

 

Plaj sezonu Türkiye’de başlıyor

Plaj voleybolu sezonunu Türkiye’de, Aydın’da açacağını belirten Çelebi şunları söyledi: “Pazartesi (dün) Antalya’ya plaj voleybolu için kampa gidiyorum. Aydın’da iki yıldızlı bir dünya şampiyonası var. Beş yıldıza kadar süren turnuvalar var. Bunu da FIVB yapıyor. Geçtiğimiz yıl hep bir yıldızlı turnuvalar yapılmıştı. Bu sene iki yıldızlı turnuvalar yapmaya başladılar. Türkiye milli takımı adına yarışacağız. Plaj sezonunu Aydın’da açacağız. Partnerim tanıdığım bir isim Selin Yurtsever. Daha önceki partnerim Betül plaj voleybolundan ayrıldı. Salon oynamaya karar verdi. Şu anki hedefim maçları ala ala ilerlemek. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Çünkü iki yıldızlı zor bir turnuva. Daha önce iki yıldızlı turnuva oynamadım. Çok da fazla bir farkımız yok başka ülkelerle artık. Eskiden ara daha açıktı. Şimdi aynı düzeye geliyoruz.”

 

“Gürcistan’da olimpiyat elemeleri olacak”

Gürcistan’ın Batum şehrinde haziran ayında olimpiyat elemelerinin olacağını belirten Merve Çelebi şunları belirtti:  “O benim için çok ayrı olacak. Puanın yeterli olması lazım buraya katılabilmek için. Hem kardan, hem de geçen sene plajdan elde ettiğimiz puanlar yeterli oldu. Olimpiyatlara kalma biraz hayalci olur 2020 anlamında. Belki eğer çok iyi hazırlanırsak diğer olimpiyatlara katılma şansımız olabilir. Kendimi hiç buralarda hayal etmemiştim ama oldu. Yine orada elimizden geleni yapacağız. Bizim için çok büyük tecrübe olacak. Şu anda ilk hedef Aydın olacak.

Daha sonra Kuzey Kıbrıs’ta Pro Beach var. Türkiye’de Sinop olacak. Onlarda da artık çıta yükseldi, şampiyonluk istiyorum. Her sene geldiğim nokta için evet bu en zirve derim. Ama her sene daha tahmin etmeyeceğim şekilde çıkar. Salon benim için her zaman güzeldir ama ben plajda hep bir yol çizmek istedim.”

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.