Kader maçları

Kader maçları

K-Pet Süper Lig ve Birinci Lig’de Play-off ve Play-out üçüncü maçları bugün oynanacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen K-Pet Süper Lig ve K-Pet 1. Lig'de Play-Off ve Play-Out 3'üncü maçları bugün oynanacak. Takımların gelecek sezon için kaderlerini belirleyecek maçlar sonunda Süper Lig’e yükselecek son takım, Birinci Lig’de düşecek son takım ve BTM 1. Lig’e düşecek son takım belli olacak.

 

Binatlı mı? Esentepe mi?

K-Pet Süper Lig’e veda edecek olan son takım Binatlı ile Esentepe arasında Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda 17.00’de oynanacak olan karşılaşma ile belli olacak. Normal sezonu 29’ar puanla bitiren iki takım, Play-out mücadelesine puanları 14,5’tan 15 yapılarak başlamıştı. Oynanan iki Play-out haftasının ardından Baf Ülkü Yurdu ile Küçük Kaymaklı’nın ligde kalması kesinleşirken Binatlı ve Esentepe üçüncü maça 18’er puanla girdi.

 

Ek maç olabilir

İki takım arasındaki mücadelede galip gelecek olan ligde kalacak, diğer takım ise lige veda edecek. Statü gereği karşılaşma beraberlikle sonuçlanırsa ve iki takım aynı puanda kalırsa Play-out’ta iki takım arasındaki müsabakanın neticesine bakıldığı için lige veda edecek takım oynanacak olan ek maç ile belli olacak.

 

Son terfi belli oluyor

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e Göçmenköy ve Düzkaya’nın ardından yükselecek son takım Ozanköy ile Hamitköy arasında Üner Berkalp Stadı’nda 19.30’da oynanacak olan karşılaşma sonunda belli olacak. Oynanan iki Play-off haftasının ardından Akova Vuda ve Yalova’nın terfi şansı kalmamıştı. Ozanköy ile Hamitköy arasında oynanacak üçüncü hafta maçında galip gelecek olan takım Süper Lig’e yükselecek. Ozanköy’ün 36, Hamitköy’ün 34 puanda olması sonrası her türlü beraberlik de Ozanköy’ü Süper Lig’e taşıyacak.

 

Lige tutunmaya çalışacaklar

K-Pet Birinci Lig’den Bölgesel Terfi Müsabakaları 1. Ligi’ne düşecek son takım ise Maraş ile Mormenekşe arasındaki Play-out karşılaşması sonunda belli olacak. Play-out’ta oynanan ilk iki maç sonunda Çanakkale ve Doğancı’nın ligde kalması kesinleşmişti. Maraş ile Mormenekşe arasında 17.00’de Cihangir Stadı’nda oynanacak karşılaşmada galip gelecek takım ligde kalacak. Maraş’ın 20, Mormenekşe’nin 19 puanda olması sonrası her türlü beraberlik Maraş’ı ligde tutacak. Karşılaşmaların programı ve maçlarda görev yapacak olan hakemler şöyle:

 

BUGÜN

K-Pet Süper Lig Play-out

Şht. Hüseyin Ruso Stadı

Binatlı – Esentepe (17.00)

Kerem Eran

 

K-Pet Birinci Lig Play-off

Üner Berkalp Stadı

Ozanköy – Hamitköy (19.30)

Utku Hamamcıoğlu

 

K-Pet Birinci Lig Play-out

Cihangir Stadı

Maraş – Mormenekşe (17.00)

Serhan Şimşek

Bu haber toplam 1043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.