İskele Rallisi'nde ilk gün tamamlandı

İskele Rallisi'nde ilk gün tamamlandı

49. İskele Festivali kapsamında 9. kez düzenlenen İskele Rallisi'nin ilk günü tamamlandı.

A+A-

Şeker Sigorta 2017 KKTC Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı, “9. İskele Rallisi” bugün İskele Meydanı’nda start aldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir’in katılımıyla yapılan başlangıç seromonisinde 15 ekip start aldı.

 

Ana Sponsorluğunu Kottitaş Turizm'in üstlendiği ve iki günlük program ile organize edilen İskele Rallisi’nde ekipler ilk gün Harita Özel Seyirci Etabı’nı geçtiler. 6 bin 600 metrelik etapta en iyi dereceyi elde eden Mustafa Bulutoğluları - Nebil Öneral ikilisi ilk günü lider tamamladı. Rauf Denktaş-Derviş Savarona ikilisi yaklaşık 10 saniye farkla ikinci sırada yer alırken, günün üçüncüsü Sadık Bilgimer-Mustafa Nalçakanoğlu ikilisi oldu. Mehmet Yücel-Mehmet Mişon ikilisi Harita Etabı’nda start alamadı ve ralli2 kuralları ile yarın ralliye devam edecek.

 

Rallide yarın

Rallinin ikinci gününde yarın ekipler önce iki kez art arda Topcuköy Etabı’nı geçecekler. İlk etap 09.40’ta ve ikinci etap 10.30’da ilk aracın start almasıyla başlayacak. 30 dakikalık servisin ardından bu kez İskele Etabı geçilecek. İskele Etabı’nın ilk geçilişi 12.30’da, ikinci geçilişi ise 13.20’de başlayacak. Yine 30 dakika servisin ardından bu kez Harita Etabı 15.00’de geçilecek ve 17.30’da Makenzi Plajı’nda yapılacak ödül töreni ile 9.İskele Rallisi sona erecek.

 

Seyirci noktaları

Topçuköy Etabı; İskele Altınova yolu üzerinde, Asfalt atlama noktasından izlenebilir. Dileyen seyirciler Topçuköy’den de etabın finiş noktasını izleyebilirler. İskele Etabı; İskele’den Topçuköy’e giden yolun ikinci kilometresinde sol tarafta etap takip edilebilir. İskele Etabı’nı, İskele girişinde bulunan köprüden üzerindeki tepeden de izleyebilirsiniz.

 

dereceleriskele.jpg

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.