İlk raund YDÜ'nün: 78-70

İlk raund YDÜ'nün: 78-70

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play off finali ilk maçında YDÜ, Fenerbahçe’yi 78-70 yenerek seride 1-0 öne geçti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off play finali ilk maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 78-70 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçta, Yakın Doğu Üniversitesi ribauntlarda 43-36  üstünlük elde ederken, maçın en skorer ismi 20 sayı ile Yelena Leuchenka oldu. Karşılaşma başlamadan önce salona gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atması ve protokol tribününde yaşanan olaylar büyük tepki gördü.

İki ekip arasında serinin ikinci maçı, 9 Mayıs Salı günü yine Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.

 

Öne çıkanlar

Yakın Doğu Üniversitesi’nde: Yelena Leuchenka 20 sayı, 11 ribaunt, Kayla McBride 18 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Courtney Vandersloot 18 sayı, 8 ribaunt, 10 asist, Quanitra Hollingsworth 10 sayı, 8 ribaunt,  Elin Eldebrink 7 ayı, 1 ribiaunt, 3 asist, Bahar çağlari 2 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Olcay Çakır, 3 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Fenerbahçe’de: Candace Parker 25 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, Jantel Lavender 12 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, Alie Quigley 15 sayı, 2 ribaunt, 6 asist ile oynadı.

 

Kalaycıoğlu: “İlk maçları kazanmak her zaman önemli”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, önemli olan bu ilk maçı hak ederek kazandıklarını söyledi.

Stresli bir maç olduğunu söyleyen Kalaycıoğlu, “Güzel bir mücadele oldu. İlk maçları kazanmak her zaman önemli. Biz de geriye düştük ama maçı bırakmadık. Lig boyunca da EuroCup’ta da hiçbir zaman maçımızı bırakmadık, savaşmaya devam ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum sahada mükemmel bir mücadele verdiler. Büyük bir camia olan ve Euroleague de mücadele eden Fenerbahçe karışsında önemli bir gösterge oldu bu. Hak ederek kazandık. Aynı mücadeleyi ikinci maçta da sahamızda inşallah göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Kıbrıs halkına sevgilerimizi gönderiyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesinin basketbolda bir ekol olmak istediğini ifade eden tecrübeli antrenör, “Kıbrıs halkına sevgilerimizi gönderiyoruz. Destekleri çok önemli. Destekleri için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Maçın skorer isimlerinden olan Kayla McBride ise, “Beraber duruş sergiledik. O yüzden gururluyuz. Ev sahibi avantajını koruduk, bu şekilde devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.