“İlk hedefim A takım, sonra Avrupa”

“İlk hedefim A takım, sonra Avrupa”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (51) – TAHSİN ÖZLER

A+A-

HEDEFLERİ BÜYÜK… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Tahsin Özler; “Geleceğim için ilk hedefim Omonia’nın A takımına kadar yükselmek ve oradan da Avrupa’ya kadar uzanmaktır. “

 

“ALTYAPI VE PROFESYONELLİK”… Omonia’nın U15 takımında oynayan Özler; “Güneyde alt yapılara çok fazla önem veriliyor. Her yaş grubunun bir ligi var. Kuzeyde maalesef altyapıya bu kadar önem verilmiyor. Onun dışında, güneyde profesyonellik de ön planda.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Küçük Kaymaklı’nın altyapısından yetişen ve şu anda aktif futbol hayatını Güney Kıbrıs’ın köklü ekiplerinden Omonia’nın U15 takımında devam ettiren Kıbrıslı Türk genç oyuncu Tahsin Özler…  Henüz 14 yaşında olan Özler, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini ve Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki farkları her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Omonia’ya transferiniz nasıl gerçekleşti? Oraya ilk gittiğiniz zaman duygularınız nelerdi?

Omonia transferim kulübün eski oyuncularından Matt Derbyshire sayesinde oldu. Onun oğluyla aynı sınıftaydık ve beraber bir okul turnuvasındaydık. Beni orada görüp beğendiler ve Omonia kulübü benim için teklif yaptı. Ben de kabul ettim. Oraya ilk gittiğimde herkes bana çok sıcak davranmıştı. Ortam son derece iyiydi.

 

Takımınız Omonia hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bizim U15 takımında ortam çok iyi, orada tıpkı bir aile gibiyiz ve günler çok iyi geçiyor. A takım bu sezon çok iyi. Taraftarlar da çok ateşli. Takım, Şampiyonlar Ligi’nde Olympiacos ile eşleşti. Elerse Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edecek, elenirse bile tarihinde ilk kez Avrupa’da gruplara kaldı. Umarım, başarılı olur.

 

“Önce A takım, sonra Avrupa”

Geleceğiniz için hedefiniz nedir?

Geleceğim için ilk hedefim Omonia’nın A takımına kadar yükselmek ve oradan da Avrupa’ya kadar uzanmaktır.

 

Geçtiğimiz günlerde ezeli rakibiniz APOEL’e karşı takımı sırtlayan oyuncu oldunuz. Düşünceleriniz nelerdir?

APOEL'e karşı 2 gol attığım için çok mutluyum. APOEL ile aramızda ligde çok büyük bir rekabet var. Kendi sahalarında 3-0 gibi net bir skorla yendiğimiz için ayrı bir mutluluk yaşadım. Önemli olan maçı kazanmaktı.

 

“Altyapıya verilen önem ve profesyonellik”

Sizce futbolda Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyindeki arasındaki farklar nelerdir?

Güneyde alt yapılara çok fazla önem veriliyor. Her yaş grubunun bir ligi var. Mesela 1 yıl arayla doğan oyuncular farklı liglerde oynayabiliyor. Kuzeyde maalesef altyapıya bu kadar önem verilmiyor. Onun dışında, güneyde profesyonellik de ön planda. Haftanın her günü antrenmanlar var ve günler çok yoğun geçiyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmak istiyorsanız önce kendinize güvenmeniz lazım, sonra da asla pes etmemeniz lazım.

 

“Kaymaklı’nın yeri bende ayrıdır”

Küçük Kaymaklı alt yapısından yetişen bir oyuncusunuz. Eski takımınız hakkında ne söylemek istersiniz?

Ben Kaymaklı’da büyüdüm. Kaymaklı nerede oynuyorsa maçlarına her hafta giderdim. Hatta genç takımla çok iç içeydim. Nereye gidersem gideyim, nerede oynarsam oynayayım Küçük Kaymaklı takımının bende her zaman yeri ayrıdır ve her zaman kalbimdedir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Bir dönem Küçük Kaymaklı forması da giyen ve şu anda Mağusa Türk Gücü’nde oynayan Uğur Naci Gök’ü beğeniyorum. Avrupa futbolunda da idolüm Eden Hazard ama dünyanın en büyük futbolcusu da Lionel Messi’yi de idolüm olarak söyleyebilirim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bu röportajı benimle gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bireysel olarak iyi bir yolda olduğumu düşünüyorum. Hiç durmadan her gün çalışmaya devam edeceğim.


Omonia’da parlıyor

Kıbrıslı Türk genç oyuncu Tahsin Özler, Kıbrıs’ın güneyindeki Omonia takımında gelişmeye devam ediyor. Yeşil beyazlı ekibin U15 takımında mücadele eden Kıbrıslı Türk oyuncu, A takıma kadar yükselmeyi, oradan da Avrupa’ya açılmak istiyor. Özler, geçtiğimiz gün APOEL ile oynadıkları lig maçında APOEL’e karşı 2 gol kaydetti ve takımını sırtlayan isim oldu. 

119881576_328141244961917_4669608432647733586_n.jpg

Bu haber toplam 16923 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.