İlk devre tamamlandı

İlk devre tamamlandı

Hentbolda Büyük Kadınlar Ligi’nin 5’inci hafta karşılaşmaları oynandı

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Kadınlar Ligi’nde ilk yarı tamamlandı. İlk yarı sonunda oynadığı beş karşılaşmayı da kazanan Doğu Akdeniz Üniversitesi devreyi lider tamamladı.

 

DAÜ’den 5’te 5

Ligin 5’inci haftasında DAÜ konuk olduğu Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni 25-23’lük skorla mağlup etti. Karşılaşmada UKÜ’den Deniz Yıldız, DAÜ’den Deny Koleva ve Isıdora Susiç 6’şar golle en skorer isimler oldular. Bu galibiyetle DAÜ puanını 10 yaparak zirvedeki yerini oldukça sağlamlaştırdı. UKÜ ise 5 puanda kaldı.

 

Esentepe farka koştu

Haftanın en farklı skoruna Esentepe Yetenek Avcıları imza attı. Şahlan’ı konuk eden Esentepe rakibini 64-36’lık skorla mağlup ederek ligdeki üçüncü galibiyetini aldı. Esentepe’e 40 gol atan Albuena Kita karşılaşmanın açık ara en skorer ismi oldu. Bu galibiyetle Esentepe devre arasına 6 puanla ikinci sırada girdi.

 

YDÜ ikinci galibiyetini aldı

Ligin bir diğer mücadelesinde ise DİGEM ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya geldi. Rakibini 27-24’lük skorla yenen YDÜ bu sezonki 2’nci galibiyetini aldı. YDÜ’den 8 gol kaydeden Büşra Karabıyıkoğlu karşılaşmanın en fazla gol atan ismi oldu. Büyük Kadınlar Ligi’nde 26 Mart’ta oynanacak Federasyon Kupası müsabakaları nedeni ile verilecek olan aranın ardından devam edilecek.

 

DİGEM – YDÜ: 24-27

Esentepe Yet. Av. – Şahlan: 64-36

UKÜ – DAÜ: 23-25

hentbol-puan-005.jpg

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.